11 Nisan 2012 Çarşamba

'Ormana, suya, hocamıza dokunma'

Su hakkı savunucuları, Bakan Eroğlu tarafından hedef gösterilen akademisyen Prof. Beyza Üstün'le dayanışmak için İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.


Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, Orman ve Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü önüne yaptığı yürüyüşle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu protesto etti.

Darüşşafaka Metro İstasyonu kapısında buluşan su hakkı savunucuları, alkış ve sloganlarla bölge müdürlüğü önüne doğru yürüyüşe geçti. Yoldan geçen arabaların, korna ve zafer işaretleriyle eylemcilere destek verdiği görüldü.

Yürüyüş boyunca "Ormanıma, suyuma, hocamıza dokunma", "Su haktır satılamaz", "Beyza hoca yalnız değildir", "Doğanın düşmanı, bilimin düşmanı, sermayenin uşağı Veysel Eroğlu" sloganları atıldı.


Orman ve Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü önüne gelen su hakkı savunucuları, müdürlük önündeki barikatı kaldırarak müdürlük bahçesinde açıklama yaptı.

'HALKI KARALIYOR'

Platform adına konuşan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Hüseyin Demirdizen, Bakan Veysel Eroğlu'nun bir gazete aracılığıyla isim vermeden Beyza Üstün'ü hedef göstermesini kınadı.

Veysel Eroğlu'nu HES karşıtı gruplar için "seyyar gruplar", "enerji grupları yönlendiriyor", "dış güçlerce destekleniyor" gibi ithamlarda bulunmasına tepki gösteren Demirdizen, "Anadolu'nun her yerinde yaşam alanlarını korumak için verilen halk mücadelesine hakaret ediyor, halkı ve mücadeleyi karalıyor" diye konuştu.

BAKAN VE TİSK AYNI ŞEYİ İSTİYOR

Bilirkişi raporlarını beğenmeyen hükümetin enerji tekellerinin çıkarlarını korumak için "ihtisas mahkemeleri" kurmak istediğine dikkat çeken Demirdizen, TİSK Başkanı'nın da aynı talebi dile getirdiğinin altını çizdi. Demirdizen, "AKP Hükümeti'nin kimin adına beyan verdiği ve kimin adına tehditlerde bulunduğu, halka kimin adına iftira attığı ortadadır" dedi.

'SERMAYE ADINA TEHDİT EDİYOR'

Bakan Eroğlu'nun sermayenin çıkarlarını koruduğunu kaydeden Demirdizen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakan Eroğlu, 'su akar Türk yapar' şiarıyla sermayenin çıkarları doğrultusunda sürdürmekle yetinmemekte, doğrudan sermaye adına tehditlerde bulunmaktadır."


DOĞA VE İŞÇİ KATLİAMI SÜRÜYOR

Erzurum'da göletteki elektrik direğini tamir etmeye giden 5 işçinin yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Demirdizen, "Sokakları, caddeleri, evleri, binaları, elektrik direklerini nasıl sular altında bıraktığınızı, doğa katliamı ile işçi cinayetlerinin el ele devam ettiğini bütün dünya dehşet içinde izledi" dedi.

'AKADEMİSYENLERİ KİRLİ ELLERİNİZE BIRAKMAYACAĞIZ'

Demirdizen, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Susmayacak, haklarımıza, suyumuza, doğamıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Yaşam alanlarımızı, bilimi halkın yararına kullanan akademisyenleri, doğayı ve kentlerimizi sizin o kirli ellerinize teslim etmeyeceğiz."

Açıklamaya, Halkların Demokratik Kongresi, Eğitim-Sen 6 Nolu Şube, Devrimci Demokrat Orman Mühendisleri de destek verdi.

Kaynak: ETHA