3 Nisan 2012 Salı

Limter-İş: Çalışma Bakanı istifa

Eskişehir'de 4 madencinin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin açıklama yapan Limter-İş, "iş cinayetlerini seyrettiğini" söyledikleri Çalışma Bakanı'nın istifa etmesini istedi.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, Eskişehir'de 4 işçinin yaşamını yitirdiği maden kazasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "İş cinayetleri karşısında 'ölüm bu işin dogasında var' açıklamasında bulunan Başbakan'ın sözleri meyvelerini vermeye devam ediyor. Başbakan'ın ve AKP kurmaylarının sözlerinden güç alan patronlar işçileri üçer üçer, beşer beşer ölüme göndermeye devam ediyorlar" dedi.

"Başbakanın, AKP kurmaylarının ve patronların gözü aydın dün dört arkadaşımız daha göçük altında kalarak iş cinayetine kurban gitti" diyen Limter-İş, yaşamını yitirenlerin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Sendika, "Sözün hükmünü yitirdiği noktadayız" dedi, her ay 100'ün üzerinde işçinin yanarak, yüksekten düşerek, elektriğe çarpılarak, göçük altında kalarak, vücutlarının her bir parçası asfalta saçılarak yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Limter-İş, iş cinayetlerinden sorumlu patronlara dokunulmamasını eleştirdi, patronların "bilerek, tasarlayarak taammüden işçi öldürmek" tutuklanmaları gerektiği ifade etti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İşçilerin vücut bütünlüğü ve yaşam hakkı, bu utanç verici tablonun gerçek sorumlusu olan hükümetin, bürokrasinin ve patronların vicdanına ve inisiyatifine asla bırakılamaz. İş cinayetlerine, taşeronlaşmaya, düşük ücrete, esnek ve kuralsız çalışmayı, özel istihdam bürolarını dayatan ve yaygınlaştırma çabası içerisinde olan patron, bürokrasi ve hükümet ittifakına karşı emekçi kamuoyunu ortak karşı koyuşu örgütlemeye çağırıyoruz. İnsanlık onurumuzu ayaklar altına alan ve ölü bedenlerimiz üzerinden saltan sürenlere karşı tek yumruk tek barikat olmanın tam zamanıdır."

Limter-İş Sendikası, taşeron sistemin kaldırılmasını, "iş cinayetlerini seyreden" Çalışma Bakanı'nın istifa etmesini istedi.

Kaynak: ETHA