3 Nisan 2012 Salı

LGBTT derneklerinden Gökçek’e tepki

LGBTT dernekleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, bir televizyon programında eşcinsellere yönelik ayrımcı söylemlerine tepki gösterdi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2 Nisan akşamı katıldığı Okan Bayülgen programında eşcinsel bireylerin seçme ve seçilme hakkının olmamasını savundu. Program sunucusu Okan Bayülgen'in "Bizim ne zaman gay belediye başkanımız olacak?" sorusuna Gökçek'in cevabı "Tabii bizim kendimize göre bir yaşam tarzımız, örfümüz geleneklerimiz var. Oralar çok daha farklı bir noktada... İnşallah bizim Türkiye'de gay belediye başkanı olmayacak ve olmamalı" oldu.

Gökçek'in açıklamasına LGBTT derneklerinden tepki geldi. Homofobiye ve transfobiye karşı mücadele etmek için kurulmuş olan Kaos GL ve Pembe Hayat LGBTT Derneği ile Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), yaptıkları yazılı açıklamada, Gökçek'i kınadı.

Kaos GL ve Pembe Hayat Derneği'nin, "Melih Gökçek'ten LGBT bireylere açık ayrımcılık ilanı" başlıklı açıklamasında, "Melih Gökçek 2 Nisan 2012'de yaptığı açıklama ile LGBT bireylerin seçme ve seçilme haklarının gasp edilebileceğini ifade etmiş ve LGBT bireylerin kendisi için eşit yurttaşlar olmadığını gözler önüne sermiştir. Toplumun farklı kesimlerinin sorunlarına sahip çıkma ve yerel yönetim düzeyinde bu sorunlara çözüm üretme açısından Gökçek'e baktığımızda böyle bir 'belediye başkanı' olmaz, olmamalı diyoruz. Ankara'da yaşayan lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireyler olarak Melih Gökçek'i ayrımcılıktan vazgeçerek LGBT vatandaşlara da eşit hizmet sunmaya davet ediyoruz" denildi.

Kaynak: ETHA