10 Nisan 2012 Salı

HDK'dan Prof. Üstün'e destek çağrısı

Halkların Demokratik Kongresi, Prof. Dr. Beyza Üstün'e yönelik saldırıların kabul edilemez olduğuna dikkat çekti, yarın Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde yapılacak açıklamaya katılım çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Cumhuriyet Gazetesi ziyaretinde Prof. Dr. Beyza Üstün'ü hedef gösteren açıklamalarına tepki gösterdi. HDK açıklamasında, Bakan Eroğlu ve AKP Hükümeti'ne tepki göstermek amacıyla Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu tarafından yarın yapılacak eyleme katılım çağrısında bulunuldu.

"Gerçekleri karartmak, akı kara, karayı ak göstermek için her yolu deneyen AKP Hükümeti, halktan, yaşamdan, doğadan ve gerçeklerden yana tutum alan aydınları, sanatçıları, akademisyenleri baskı, yasak ve soruşturma ve davalarla sindirmek istiyor" denilen açıklamada, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'na yönelik saldırı hatırlatıldı.

Bakan Eroğlu'nun, 'seyyar gruplar oluşturarak, enerji şirketlerinin yönlendirmesi ve dış güçlerce desteğiyle çalışmalar yürüttüğü' şeklindeki açıklamalarıyla ülkeyi yerli ve yabancı şirketlere peşkeş çekme çabalarını gizlemek istediğine dikkat çekilen açıklamada, "Prof. Dr. Beyza Üstün'e yönelik saldırıları bilimsel çalışmaya ve tutarlı bilim insanı tutumuna yönelik bir saldırı olarak gören Halkların Demokratik Kongresi olarak, sendikaları, meslek odalarını, aydınları, sanatçı, akademisyen, gençlik ve kadınları, tüm halkımızı 11 Nisan Çarşamba günü saat 12.30'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde yapılacak olan açıklamaya katılarak dayanışma göstermeye çağırıyoruz" denildi.

Kaynak: ETHA

11 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 12.15 METRO DARÜŞŞAFAKA (Son durak Hacıosman'dan bir önceki metro istasyonu) DURAĞINDA BULUŞULACAK. SAAT: 12.30'DA ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İSTANBUL 1. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK.