10 Nisan 2012 Salı

Gazeteciler Çağdaş'a özgürlük istedi

Özgür basın emekçileri, Newroz gözaltılarını İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde protesto etti. Basın emekçileri, meslektaşları ETHA muhabiri Çağdaş Küçükbattal'ın serbest bırakılmasını istedi.


İstanbul'da devam eden Newroz gözaltıları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Özgür ve yurtsever basın emekçileri, ETHA muhabiri Çağdaş Küçükbattal ve Newroz gözaltılarının serbest bırakılmasını istedi. Açıklamay Çağdaş Küçükbattal'ın ailesi, Atılım, Etkin Haber Ajansı (ETHA), Halkın Günlüğü, Kızıl Bayrak, Mücadele Birliği, Özgür Gelecek, Emek ve Özgürlük Cephesi katıldı.

“Çağdaş Küçükbattal serbest bırakılsın” pankartının açıldığı açıklamada Küçükbattal'ın resimleri ve “Özgür basın susturulamaz” dövizleri açıldı. Açıklamada sık sık “Özgür basın sustulumamaz”, “Çağdaş çıkacak yine yazacak”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.

Özgür basın adına açıklamayı, ETHA editörü Arzu Demir yaptı. Demir, keyfi olarak yasaklanan Newroz kutlamalarında yaşananları ve bugünkü gözaltıları hatırlatarak, “Newroz kutlamalarına ilişkin haberleri, an an okuyucu ve abonelerine bildiren ETHA muhabirlerinden Çağdaş Küçükbattal, Newroz gerekçesiyle yapılan operasyonda bu sabah evinden gözaltına alındı” dedi.

“100'ü aşkın gazetecinin tutuklu olduğu, gazetelerle ilgili toplatma ve yasaklama kararlarının verildiği, gazetecilerin yazdıkları yüzünden işsiz kaldığı bir siyasi iklimde; ETHA muhabiri Çağdaş Küçükbattal'in gözaltına alınması bir tesadüf değildir. Halklarımızın, işçi ve emekçilerin, gerçekleri öğrenmesine yönelik saldırının ve Newroz'da ortaya konan iradenin kırılmasına yönelik baskının bir devamıdır” diyen Demir, “Biz özgür basın, devrimci-yurtsever basın çalışanları olarak, halklarımıza,işçi ve emekçilere, gerçekleri anlatma, ulaştırma görev ve sorumluluğumuzu kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Doğruları halka, işçi ve emekçilere anlatmaya devam edeceğiz. Halklarımıza gerçekleri ulaştırma sözümüz var ve hiçbir baskı aracı bizi bu onurlu görevden alıkoyamayacaktır. Tüm Newroz gözaltı ve tutuklamalarıyla birlikte, Çağdaş Küçükbattal derhal serbest bırakılsın. Devrimci-yurtsever basın üzerindeki baskılara son verilsin” dedi.

'SİVİL FAŞİZM UYGULANIYOR'

Çağdaş Küçükbattal'ın babası Ergin Küçükbattal, duygusal kısa bir konuşma yaptı. Baba Küçükbattal, “Burası faşizmin hükmü altındadır. 12 Eylül'ü yargılıyoruz diyenler, şimdi sivil faşizmi uyguluyor. Çağdaş serbest bırakılmalıdır” dedi.

'BİZE GÜCÜNÜZ YETMEZ'

Atılım Gazetesi Editörü Sıtkı Güngör, “Bugün 10 Nisan Polis Günü. Polisin egemenlerin emekçileri bastırmak için kurulmuş bir örgüt olduğu bir kez daha tanık olduk. Halklarımız, Kürt halkı Newroz'ta ortaya koydukları iradeyle tutumlarını net bir şekilde ortaya koydular. Buna karşı haklkarımız sindirilmeye, özgür basın susturulmaya çalışılıyor. Başbakan, egemen kirli savaş medyasını genelgelerle, toplantılarla hizaya çekebilir. Ama özgür basını susturamazlar. Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Bize gücünüz yetmez” şeklinde konuştu.

'12 EYLÜL VE AKP'Yİ SOKAKTA YARGILAYACAĞIZ'

Kızıl Bayrak adına yapılan konuşmada, “12 Eylül'ü yargılıyoruz diyorlar. Newroz'ta, KCK adı altında yürütülen operasyonlarda görüyoruz ki, 12 Eylül devam ediyor. Devletin kurumları 12 Eylül'ü yargılayamaz. Halkın gerçek temsilcileri bizler gerçekleri dile getirdikçe, mücadele ettikçe 12 Eylül'ü yargılayabiliriz. 12 Eylül düzenini ve onun yarattığı AKP'yi sokağın gücüyle yıkacağız” dedi.

'4X4'LÜK FAŞİZM UYGULANIYOR'

Halkın Günlüğü adına da, “Bugün 4x4'lük bir faşizmle karşı karşıyayız. 12 Eylül'ü yargılıyoruz diyenler, F tiplerini yeniden dolduruyor. Bunların demokrasisi işçi ve emekçiler için, öğrenciler için, köylüler için, HES'lere karşı mücadele yürütenler için, Kürt halkı için faşizm demektir. Onların düzenini mutlaka yıkacağız” diye konuştu.

Kaynak: ETHA