5 Nisan 2012 Perşembe

Efeoğlu için adliye önünde açlık grevi

Gözaltına kaybedilen Ayhan Efeoğlu için TAYAD'lı aileler, Çağlayan Adliyesi önünde 2 günlük açlık grevi başlattı. TAYAD'lılar, Efeoğlu'nun mezarını istediklerini söylediler.


Ayhan Efeoğlu'nun bulunması için yürütülen mücadele, bugün TAYAD'lı aileler tarafından Çağlayan Adliyesi önüne taşındı. Çağlayan Adliyesi B kapısı önünde bir araya gelen TAYAD'lılar adına açıklamayı okuyan Cihan Yandı, "yoksulluğa ve adaletsizliğe karşı mücadele eden devrimciler devletin her dönem hedefi oldu" dedi.

Yandı, Yasemin Karadağ, Güler Zere ve Ali Yıldız için verilen mücadeleleri hatırlatarak "O'nu adalet özlemimizle arıyoruz ve bulacağız" şeklinde konuştu.

Yandı, "Kaybeden devlettir. Hesap soracağız" sloganının sık sık atıldığı eylemde kontrgerilla Ayhan Çarkın kastedilerek, "Katillerden biri suçunu itiraf etmesine rağmen devlet somut adım atmayarak cinayeti sahiplenmiştir" dedi. Yandı, açıklamasında şunları söyledi: "Oğlu kaybedilen bir ananı çığlığını duymazdan gelen iktidara sesleniyoruz. Ayhan Efeoğlu'nun bulunması için artık somut bir adım atın. Ayhan Efeoğlu'nun cenazesini gömdüğünüz yerden çıkarıp derhal ailesine teslim edin."

Yandı, açıklamasını, yarın 19.00'da Taksim'de yapılacak yürüyüşün duyurusunu yaparak ve halka Efeoğlu için duyarlılık çağrısı yaparak sonlandırdı.

Kaynak: ETHA