12 Nisan 2012 Perşembe

‘Düşünce hala hapiste’

Türkiye Yayıncılar Birliği, yalnızca Ragıp Zarakolu'nun serbest bırakılmasının yeterli olmayacağını vurguladı, düşüncenin hala hapiste olduğunu belirtti.

Yazar Ragıp Zarakolu’nun tutuklu olarak yargılandığı KCK davası kapsamında tahliyesinin kendilerini sevindirdiğini bildiren Türkye Yayıncılar Birliği, “Halen sayıları 100’ü aşan gazeteci, yazar ve akademisyenin yanı sıra yüzlerce öğrenci, yalnızca belirli düşüncelere sahip oldukları ve düşüncelerini ifade ettikleri için tutuklu olarak yargılanmaktadır” dedi.

Birliğin yazılı açıklamasında, “Üzülerek görüyoruz ki Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğünün acımasızca kısıtlandığı süreç devam etmektedir. Düşünce ve ifadeye karşı açılan davaların birçoğu beraat ile sonuçlanmasına karşın, suçlamalar Terörle Mücadele Yasası’nın maddelerine dayandırılmakta; bazen birkaç yılda tamamlanan uzun soruşturma süreçlerinde, sanıklar tartışmalı deliller gösterilerek hapiste tutulmakta; üstelik bu süre boyunca ‘gizlilik’ gerekçesiyle ne ile suçlandıklarını dahi öğrenememektedirler” denildi.

Kaynak: ETHA