12 Nisan 2012 Perşembe

Dikmen Vadisi'ne yıkım saldırısı

Ankara Dikmen Vadisi halkı, güne yine yıkım saldırısıyla uyandı. Panzerler ve yüzlerce çevik kuvvet polisiyle Dikmen Vadisi’ne çıkarma yapan büyükşehir belediyesi, barınma hakkına sahip çıkan Vadi halkına saldırıyor. 2 kişi plastik mermi kullanılması sonucu yaralandı, 2 kişi ise gözaltına alındı.


Barınma hakkına sahip çıkarak Dikmen Vadisi’ndeki rant projelerine geçit vermeyen ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından hedef haline getirilen halk, güne yine yıkım saldırısı ile uyandı. Ankara polisi, sabahın erken saatlerinden itibaren yüzlerce çevik kuvvet ve TOMA adlı zırhlı araçlarla Vadi’ye girmeye çalıştı.

Kısa bir süre içerisinde Barınma Hakkı Bürosu’nda buluşarak harekete geçen halk, polis saldırılarının yaşandığı Yıldız tarafında direnişe geçti. Polis ise saat 08.30'dan bu yana halka tazyikli su ve gaz bombaları ile saldırıyor.

Polis, barikatlara ve gecekondulara yüzlerce gaz bombası atıyor. Halk ise atılan gaz bombalarını kovalarla taşıdığı sularla söndürüyor.

PLASTİK MERMİ SONUCU 2 YARALI

Çevik kuvvetin saldırı sırasında plastik mermi kullanması sonucu bir kişinin kolu ve bacağı kırıldı, bir kişi ise karnından yaralandı.

Polis, evlerinin yıkılmasına direnen 2 kişiyi de gözaltına aldı.

BİR GECEKONDUYA 700 POLİSLE SALDIRI

Polis ve yıkım ekiplerinin saldırıları Dikmen Vadisi ile de sınırlı kalmadı. Vadi'nin dışında, Or-An tarafında bulunan bir gecekonduya sabah saat 08.00'da yapılan saldırı sonucu gecekondunun yıkımı gerçekleşti. Bir gecekondu için 700 polisin saldırıya geçmesi ise saldırının boyutlarını gözler önüne serdi.

Yaşadıklarını Sendika.Org'a anlatan gecekondu sahibi, kendisinin sabah işe gittiğini, tansiyon hastası annesinin evde yalnız olduğunu, ancak polisin evin içine gaz bombaları atarak saldırdığını söyledi. Gecekondu sahibi şöyle konuştu: "Haberi alınca eve gittim ama evimizi yıkmışlardı. Eşyalarımızı almamıza bile fırsat vermediler. Annem yaşlı ve hasta olmasına rağmen yüzüne biber gazı sıkmışlar, evi gaza boğmuşlar".

Evin yıkımından sonra da gaz bombalarının atılmaya devam ettiğini aktaran gecekondu sahibi, "Yıkılan evimin suçlusu Melih Gökçek'tir" dedi.

Kaynak: ETHA