7 Nisan 2012 Cumartesi

Direniş belediyeyi masaya oturttu

Maltepe Belediyesi taşeron işçilerinin yürüttüğü mücadele, belediyeyi işçilerle masaya oturttu. Maltepe Belediyesi, işten atılan işçilerden 6'sini işe alma, 3 işçiyi de en yakın belediyede işe başlatma sözü verdi.



Maltepe Belediyesi tarafından işten atılan taşeron işçilerinin direnişi, CHP'li belediyeyi işçilerle masaya oturmaya zorladı. Dün işçilerle masaya oturan belediye ve CHP il yönetimi, işten atılan işçileri işe alma sözü verdi. İşçiler, elde ettikleri kazanımla ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

“Taşeronluk ölüm demektir. Direnerek kazanacağız” pankartı açan Maltepe Belediyesi taşeron işçileri, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, “HEY'de direniş kazanacak” sloganlarıyla Taksim Tramvay Durağı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü. İşçilere, Genel-İş, BDSP, HEY Tekstil işçileri, Anarşist Faaliyet, Mücadele Birliği, Devrimci Öğrenci Birliği destek verdi. İşçiler TKP önüne geldiğinde, eylem hazırlığı içinde olan TKP üyeleri tarafından sloganlarla karşılandı.

Galatasaray Meydanı'nda açıklama yapan Maltepe Belediyesi taşeron işçilerinden İlhan Yıldırım, 110 günlük kararlı direnişleri sonucu belediyenin masaya oturmak zorunda kaldığını söyledi. “Bu sistem işçi sınıfı için azgın sömürü ve ölüm tarlaları anlamına geliyor” diyen Yıldırım, dün gerçekleşen görüşmeyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Direnişimizin 108. günü oln perşembe günü Maltepe Belediyesi adına başkan yardımcısı Ercan Köymen, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Maltepe İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı ve bizim adımıza DİSK Genel Başkanı Erol Ekici ve bizden 4 arkadaşımız katılmıştır. Sonuç olarak biz sunulan öneri üç arkadaşın yakın bir CHP'li belediyeye ve diğer 6 arkadaşın ise tekrar Maltepe Belediyesi'ne işe başlayacağını, diğer belediyeye giden 3 arkadaşın ihbar ve kıdem tazminatlarının ödeneceğini, 4 aylık direnişimizdeki mağduriyetimiz ve ihçiyaçlarımızın giderileceğidir.” İşe dönen işçiler ayrıca, bundan böyle DİSK Genel-İş'te faaliyet yürütecekler.

Daha önce de belediye tarafından işe alınma sözü alan taşeren işçileri, çeşitli direnişler yapmış, Ankara yürüyüşüyle CHP Genel Başkanlığı'na kadar giderek seslerini duyurmaya çalışmıştı.

Kaynak: ETHA