17 Nisan 2012 Salı

Bakanlık önünde darbukalı "takla" protestosu

Halkevleri üyesi bir grup, İçişleri Bakanlığı önünde darbukalı eylem yaparak, Bakan Şahin'i protesto etti. 8 kişi gözaltına alındı.

Halkevleri, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i bakanlık önünde protesto etti. Bakan Şahin'in Erzurum'da bir köylüye “takla” atmasını istemesine tepki gösteren Halkevleri üyeleri, darbuka çalarak protestolarını sürdürdü.

Açıklamanın ardından polis, 8 Halkevleri üyesini gözaltına aldı.

Bakan'a göre normalmiş

Erzurum'da halka “takla” attıran İdris Naim Şahin, tepkilerin artması üzerine, gazetecileri ve siyasetçileri eleştirdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Erzurum'da bir vatandaşla diyaloğuna yönelik tepkilerin hatırlatılması üzerine, "Önemli ile önemsizi ayırt edememe gibi siyaset kurumumuzun bir hastalığı var" dedi.

Şahin, Meclis'te bir gazetecinin "Erzurum'da bir vatandaş ile diyaloğunuzdan sonra size yönelik tepkiler var" sözlerine, "Tepkiler sizin arkadaşlarınızdan" karşılığını verdi.

Gazetecilerin,"Siyasetçilerden de var" demesi üzerine Şahin, "Siyasetçileri yönlendiren gazeteci arkadaşlarımız sağolsunlar. Siyasetçiler gündem sıkıntısı çektiği için çok normal bir şeyi... Önemli ile önemsiz olanı ayırt edememe gibi siyaset kurumumuzun bir hastalığı var. Bugün anlatacağız kendilerine" diye konuştu.

Kaynak: ETHA