7 Nisan 2012 Cumartesi

3 ayda 22 'şüpheli' asker ölümü

Yalnızca 2012 yılında 22 'şüpheli' asker ölümü yaşandığını vurgulayan Barış İçin Vicdani Ret Platformu, Harbiye Orduevi önünde yaptığı açıklamayla "Kışlalarda insanlık öldürülüyor" dedi.


Yalnızca 2012 yılında 22 'şüpheli' asker ölümü yaşandığını vurgulayan Barış İçin Vicdani Ret Platformu, Harbiye Orduevi önünde yaptığı açıklamayla "Kışlalarda insanlık öldürülüyor" dedi.

"Akere gitme, kardeş kanı dökme", "Barış için vicdani ret", "Reddet, diren, hayır de, askere gitme" sloganlarının atıldığı eylemde platform adına açıklama yapan Merve Orgun, Kürt halkına yönelik yürütülen savaşın tüm vahşetiyle sürdürüldüğünü, çatışmalardan, operasyonlardan, kışlalardan ölüm haberlerinin gelmeye devam ettiğini belirterek, savaşın yalnızca çatışmalarda değil, kışlalarda da ölüm getirdiğini vurguladı.

Coğrafyanın dört bir yanından 'şüpheli' asker ölüm haberlerinin geldiğini dile getiren Orgun, Ermeni Sevag Şahin'in, disko cezasında katledilen Uğur Kantar'ın ardından; son bir hafta içersinde Erdoğan Yılmaz, Beşir Cüneyt Yıldız ve Adem Başoğlu'nun ölümlerini hatırlatarak yılbaşından bu yana resmi kayıtlara göre şüpheli asker ölümlerinin sayısının 22'ye ulaştığını ifade etti.

Son olarak açığa çıkan bir olaya göre 12 Temmuz 2009 tarihinde 7.Kolordu Komutanlığı'nda T.A adlı erin tecavüze uğradığını, tecavüzcü 4 asker hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldığını da sözlerine ekleyen Orgun, "Kışlalarda bir yandan ölmek ve öldürmek örgütlenirken bir yandan da yaşamlar gasp ediliyor. Bizler Kürt, Alevi herhangi bir 'öteki' kimliğe sahip olduğu için ya da hiçbir gerekçe olmadan kışlalarda öldürülen askerleri, 'şüpheli ölüm' adı altında gizlenmeye çalışılan cinayetleri görüyoruz" dedi.

Orgun şöyle konuştu: "Biliyoruz ki 'şüpheli' asker ölümleri ve 'intiharlar' kışlalarda yaşanan cinayetlerdir. Biliyoruz ki kışlalarda yaşanan taciz, tecavüz ve cinsel şiddet, militarist erk zihniyetin birer ürünüdür. Bizler tüm bunlara karşı haykırıyoruz; savaş aldatmacanıza kanmayacağız."

Kaynak: ETHA