7 Nisan 2012 Cumartesi

12 Eylülcüler Alman faşizmini örnek almış

12 Eylül darbesinden önce Genelkurmay Başkanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği belge, darbecilerin Alman faşistlerini örnek aldığını gösteriyor.

12 Eylül darbesinden önce Genelkurmay Başkanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği belge, darbecilerin Alman faşistlerini örnek aldığını gösteriyor. Genelkurmay, Alman hükümetinin muhaliflerine karşı uyguladığı "mahkemelere çıkarılmadan yok edilmesi"ni örnek olarak gösteriyor.

11 Ekim 1979 tarihinde gönderilen belgede, "olaylara karışanların mahkemeye çıkarılmadan yok edilmesi" gerektiği belirtiliyor.

İMZA SAHİBİ KENAN EVREN

"Gizli" ibareli belgenin "Almanların Aldıkları Önlemler" başlıklı belgenin altındaki imza Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kenan Evren namına, İstihbarat Başkanı Korgeneral Suat İlhan'a ait.

"Federal Alman Hükümeti'nin tedhiş olay ve örgütlerine karşı etkin önlemleri, muhalefetinde desteğinde azimle uygulayarak, demokratik düzeni bozan anarşiye karşı başarı sağladığı bilinmektedir" ifadeleri ile başlayan belgede yer alan maddelerdeki önlemler de ise dehşet verici. Ayrı ayrı 7 madde halinde sıralanan belgedeki bilgilerin ikinci (b) maddesindeki ifadelerde, "Yakalanan teröristleri mahkeme huzuruna çıkarmadan bir vesile yaratarak yok etmek" cümlesi yer alıyor.

Gizli belgenin "c" maddesinde de "Teröristlerin ölü olarak yakalanmasına olanak ve gizli yetki vermek" cümlesi yer alıyor ve Alman hükümetinin aldığı kararlar Türk hükümetine tavsiye ediliyor.
 
POLİSE "ÖLDÜR" YETKİSİ VERİLSİN

Belgede polise önemli yetiklerin verilmesi gerektiği de vurgulanan ilgili maddesinde ise "Polise tutuklama, şüpheli gördükleri mesken ve şahısların aranması, ikaza riayet etmeyenlere kesin netice verecek şekilde silah kullanma gibi olağanüstü yetkiler vermek" ifadeleri de dikkat çekiyor.

Söz konusu belgede, ayrıca, tutukluların avukatları ile görüşmelerinin savcı tarafından dinlenmesi isteniyor.

KOMÜNİSTLER HADEME DAHİ YAPILMASIN

Belgenin son maddesinde ise komünistlere yönelik özel olarak, "herhangi bir işe yerleştirilmesinler" vurgusu da yer alıyor. Komünistlerin devlet hizmetlerinde okullarda hademelik yapılmasının dahi engellenmesi isteniyor.

Kaynak: ETHA