8 Nisan 2012 Pazar

İşçiler emeklerinin karşılığı için eylem yaptı

Denizli'de tekstil işçileri, üç yıl önce iflas gerekçesiyle işyerini kapatan patrondan, ödenmeyen ücret ve tazminatlarını istedi.



Denizli'de iflasını verip 2009 yılında kapısına kilit vurulan Denizli Basma ve Boya Sanayi (DEBA) fabrikasının eski çalışanları, 8 haftadır her pazar günü, Bayramyeri Meydanı'nda, yakınlarının ve demokratik örgütlerin desteğiyle yaptıkları eylemlerini bu pazar da sürdürdü. 100'e yakın çalışan, ödenmeyen ücret ve tazminatlarını istedi.

Fabrika kapanmadan önce işyerinde örgütlü olan Türk-İş'e bağlı TEKSİF Sendikası, DEBA'nın eski çalışanları, sendikada toplanarak Bayramyeri Meydanı'na kadar sloganlarla yürüdü, sık sık “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “İşçiler burada Esat Sivri nerede” sloganları atıldı. İşçiler 10 aylık ücretleri ve kıdem tazminatlarının ödenmesi talebinde bulundu. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan TEKSİF örgütlenme uzmanı Ömer Seyfettin Atılga, sendika olarak işçilerin haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi. Atılga, "Haklarımızdan vazgeçilmesi bekleniyorsa aldanıyorlar. Biz, 'Ya adalet, ya kıyamet' diyoruz. İşçilerimizin haklarını istiyoruz" dedi.

Kaynak: ETHA