16 Nisan 2012 Pazartesi

HEY Tekstil işçileri: Başbakan, hükümet nerede?

HEY Tekstil işçileri, iş ve hakları için yürüdü. İşçiler, seslerini duymayan Başbakanı ve hükümeti protesto etti.


İşten atılan HEY Testkil işçileri, İstiklal Caddesi'nde bulunan Oda Kule'den Taksim Tramvay Durağı'na kadar yürüyüş düzenledi. “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Nerede hükümet, nerede adalet”, “Sadaka değil hakkımızı isteriz”, “Tazminat haktır gasp edilemez” soganları atan işçiler, iş ve haklarının geri verilmesini istedi.

İşçiler, yürüyüş güzergahında bulunan Levis, Adidas, Mango gibi marka ürünler satan dükkanların önünde protesto eylemi yaptılar. Söz konusu mağazaların HEY Tekstil'le iş yaptığı belirtildi. İşçilerin eylemine sanatçı Pınar Aydınlar Sağ da katılarak destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Melek Sönmez, 9 Şubat'tan beri işsiz olduklarını, 3 aylık maaşlarını ve 15-20 yıllık tazminatlarını alamadıklarını hatırlattı. Haklarını vermeden işten atılan HEY Tekstil patronu hakkında başvurmadıkları merci kalmadığını ifade eden Sönmez, iki gün önce Başbakan'ın Kısıklı'daki evinin önünde açıklama yaparak seslerini duyurmak istediklerini ancak polis engeliyle karşılaştıklarını söyledi. Sönmez, “Bu yaşadıklarımızı kınamak için buradayız. 'Ben garibanın ve yoksulun yanındayım' diyen Başbakan ve hükümet 69 gündür nerededir. Oy zamanı bizden oylarımızı istemesini bilen hükümet nerededir?” diye sordu.

Kaynak: ETHA