4 Nisan 2012 Çarşamba

Enerji-Sen: Bakan Faruk Çelik istifa etsin

Son iki günde 9 işçinin aramızdan ayrıldığını belirten Enerji-Sen, iş cinayetlerine seyirci kalan Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in istifasını istedi.

İş cinayetlerine her gün yenisi ekleniyor. Erzurum'da 5 TEDAŞ işçisi, baraj gölünde yaşamını yitirdi. Enerji-Sen Genel Başkan Kamil Kartal, Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in istifasını istedi. Kartal, 5 işçinin hayatını kaybettiği gün AKP iktidarının "İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası"nı meclis gündemine taşıdığını da dikkat çekti.

Şubat ayında Adana Kozan'da 10 baraj işçisinin baraj kapaklarının açılmasıyla hayatlarını kaybettiğini belirten Kartal, Mart ayında Esenyurt'ta 11 inşaat işçisinin göz göre göre yanarak hayatını kaybettiğini vurguladı. Son iki günde Eskişehir'de yeteri kadar önlem alınmadığı için 4 işçinin göçük altında kaldığına değinen Kartal, Erzurum'da enerji işçisi 5 kişinin yine yeteri kadar önlem alınmadığı için boğulduğunun altını çizdi.

'FARUK ÇELİK İSTİFA ETMELİDİR'

Kartal, “Baraj gölü yakınında bulunan Sarıbaba köylülerinin verdiği bilgilere göre arkadaşlarımız 3 saat soğuk suda buzlara tutunarak yardım istedi. Havanın kararması ile birlikte hayata tutunamadılar. Yetkililer ise hava koşullarını bahane ediyorlar. Arkadaşlarımızın kurtarılması için nasıl olur da 3 saat boyunca müdahale edilemez? Yerel idare bunun hesabını vermelidir. Çalışma Bakanı Faruk Çelik istifa etmelidir” dedi.

'İŞÇİLER HAYATINI KAYBEDİNCE YASA GETİRİLMEYE ÇALIŞILDI'

AKP iktidarı 5 işçi hayatlarını kaybettiği gün “İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası”nın Meclis’e getirildiğini belirten Kartal, "Ancak bu yasa ölümleri durdurmayacaktır. Yapılması gereken varolan yasa ve yönetmeliklerin uygulanması ve eksikliklerinin giderilmesi iken, Meclis’teki yasa önerisi işçi sağlığını ve güvenliğini piyasaya açmak amacı taşımaktadır" diye konuştu.

Kaynak: ETHA