13 Nisan 2012 Cuma

Ayhan Efeoğlu'nun mezarı nerede?

TAYAD'lı aileler, gözaltında kaybedilen Ayhan Efeoğlu'nun mezarının bulunması için bir kez daha Taksim'deydi. TAYAD'lı aileler, "Ayhan Efeoğlu'nu katledenler kadar somut adım atmayan AKP'de suçludur" dedi.


Gözaltında kaybedilen üniversite öğrencisi Ayhan Efeoğlu'nun mezar yerinin açıklanması için her Cuma Taksim'de eylem yapan TAYAD'lı aileler, bir kez daha Efeoğlu'nun mezarının nerede olduğunu sordu.

Taksim Tramvay durağında bir araya gelen TAYAD'lı aileler, Efeoğlu'nun yaşamı ve mücadelesini çevredeki halka anlatarak sloganlarla Galatasaray Lisesi'ne yürüdü. Yürüyüşte, "Kaybeden, katleden devlettir, hesap soracağız", "Ayhan Efeoğlu'nun mezar yeri açıklansın", "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz" sloganları atıldı.

Burada açıklama yapan Hasan Taşkın, kontrgerilla elemanı Ayhan Çarkın'ın itiraflarına rağmen Ayhan Efeoğlu'nun mezar yerinin bulunması için herhangi bir adım atılmadığına dikkat çekti. Efeoğlu'nun devrimci olduğu için öldürüldüğünü kaydeden Taşkın, Efeoğlu'nun mezarı bulununcaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

AKP hükümetinin "oğlum bulunsun, katilleri yargılansın" diyen bir ananın çığlığını duymak zorunda olduğunu söyleyen Taşkın, "Bir insanı kaybetmek insanlık suçudur. Ayhan Efeoğlu'nun bulunması için somut adım atmayan AKP iktidarı bu suça ortaktır" dedi.

TAYAD'lı aileler, "Her Cuma günü Taksim'de, Ayhan Efeoğlu'nun nezdinde tüm kayıpların sesi olmaya devam edeceğiz" diyerek, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Kaynak: ETHA