7 Nisan 2012 Cumartesi

'Anaların gözyaşının hesabını soracağız'

TAYAD'lı aileler, Ayhan Efeoğlu'nun mezarının bulunması için başlattığı cuma eyleminde, “Ayhan'ı bulana kadar eylemimiz sürecek” dedi.


TAYAD'lı aileler, 1992'de gözaltında kaybedilen Ayhan Efeoğlu'nun mezarının bulunması için yine Taksim Tramvay Durağı'nda eylem yaptı. Her hafta Cuma günü eylem yapan aileler, buradan Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü. “Ayhan Efeoğlu'nun mezarı nerede? Cevap alıncaya kadar susmayacağız” pankartı açan TAYAD'lı aileler, “Kaybeden devlettir hesap soracağız”, “Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz” sloganları attı. İstiklal Caddesi boyunca yürüyen aileler, cadde üzerinde bir süre oturma eylemi yaptı, marşlar söyledi.

Galatasaray Meydanı'nda basın açıklamasını okuyan Veysel Şahin, kontrgerilla Ayhan Çarkın'ın itiraflarına rağmen Ayhan Eroğlu'nun mezarının bulunmadığını hatırlattı. Tüm itiraflara rağmen Eroğlu'nun mezarının bulunmamasının, AKP iktidarının samimiyetsizliği olduğunu söyledi. “Evlatları kaybedilen, katledilen analarımızın her bir damla gözyaşının hesabını soracağız” diyen Şahin, “Evladımız Ayhan Efeoğlu'nu bulana kadar her Cuma Taksim Tramvay Durağı'nda olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Eylem, açıklamanın ardından atılan sloganlarla sona erdi.

Kaynak: ETHA