16 Nisan 2012 Pazartesi

Aleviler'e yönelik ırkçı yazılamalar için toplanan imzalar valiye verildi

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde Avcılar köyünde yapılan ırkçı yazılamalarla ilgili olarak toplanan imzalar, Erzincan Valisi'ne teslim edildi.

Erzincan'ın Avcılar köyünde evlere Alevileri hedef alan yazılar yazılmasını protesto etmek için İstanbul'da toplanan 8 bin 500 imza, Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi'ye verildi.

Olayın faillerinin bulunması için toplanan imzaların teslimi için Erzincan'a gelen Alevi derneklerinden 30 kişilik gurup, CHP Milletvekili Muharrem Işık ile birlikte Avcılar köyüne gitti. Cemevinde köylülerle görüşen heyet, daha sonra olayın faillerinin bulunması için topladıkları 8 bin 500 imzayı Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi'ye teslim etti.

Valilik çıkışında basın açıklaması yapan Kartal Cemevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Saçlı, yaşanan hadisenin bir provokasyon olduğunu, Alevi ve Sunni vatandaşların bu oyuna gelmeyeceğini söyledi.

İsmail Saçlı, şöyle konuştu: "İnanç ve mezhep ayrımcılığı yapan bu yazılar kardeşliğimizi ve birliğimizi bozma amacı taşımaktadır. İşlenen insanlık suçuna karşı sesimizi demokratik yollarla duyurmak varlığımızı hissettirmektir. Olanları protesto etmek için buradayız. Olanların tekrarlanmamasını, suçluların ve bunu tertipleyenlerin bulunmasını ve gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Bizler Adıyaman, İzmir ve Erzincan'da yaşananların, bu planların bir parçası, devamı olduğunu düşünüyoruz. Bir daha yeni Maraşlar, Çorumlar, Sivaslar, Gaziler yaşamak istemiyoruz. Hükümeti duyarlı olmaya ve bu konuyu aydınlatmaya çağırıyoruz. Aleviler olarak biz bu oyuna gelmeyeceğiz."

Kaynak: ETHA