10 Mart 2012 Cumartesi

TGDP: Tutuklu gazeteci sayısı 106'ya yükseldi

TGDP, Dicle Haber Ajansı Adana Muhabiri Ağuş'un tutuklanmasıyla tutuklu gazeteci sayısının 106'ya yükseldiğini duyurdu.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP) yazılı bir açıklama yaparak, Dicle Haber Ajansı (DİHA) Adana muhabiri Özlem Ağuş'un tutuklanmasına tepki gösterdi. TGDP, Ağuş'un, Pozantı Çocuk Cezaevi'ndeki cinsel saldırıyı haberleştirdiğine dikkat çekti.

Açıklamada, Ağuş'un tutuklanmasıyla tutuklu gazeteci sayısının 106'ya yükseldiği kaydedildi.

Özel yetkili mahkeme tarafından “terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla tutuklanan DİHA muhabiri Özlem Ağuş'un, Pozantı Çocuk Cezaevi'nde TMK mağduru çocuklara yönelik cinsel saldırıyı haberleştirdiği hatırlatıldı. TGDP açıklamasında, “Ağuş’un haberinin ciddi kamuoyu tepkisine yol açması ve Adalet Bakanlığı'nın bazı tedbirler almak zorunda kalması, devleti sıkıntıya sokması nedeniyle tutuklanmış olabileceği sorusu akıllara takılıyor” denildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Mart günü AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, TGDP'nin hazırladığı 105 kişilik tutuklu gazeteciler listesini eleştiri hatırlatılan açıklamada, “Türkiye’de tutuklu gazeteciler gerçeğini bir kez daha inkar etmişti. Bu konuşmadan iki gün sonra bir gazetecinin daha tutuklanması, tutuklu gazeteci sayısının 106’ya yükselmesi, basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından gidişatın ne denli kötü olduğunu gösteriyor. Başbakan’ın ifadesiyle 'kara propaganda' yapmıyoruz. Türkiye ve dünya kamuoyu nezdinde alenen yaşanan tutuklu gazeteciler gerçeğini dikkat çekiyoruz, gündemleştiriyoruz. Bu, basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü konusundaki duyarlılığımızın, gazetecilik görevlerimizin bir gereğidir” diye kaydedildi.

TGDP açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü alanında bir ilerleme sağlanmasının, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasın yolu, toplumsal muhalefet güçlerinin Toplumla Mücadele Yasası adını verdiği Terörle Mücadele Yasası (TMY) ve Sıkıyönetim Mahkemeleri ve Devlet Güvenlik Mahkemelerinin (DGM) yerini alan Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasından geçiyor.”

Kaynak: ETHA