8 Ekim 2011 Cumartesi

Onbinler "İnsanca Bir Yaşam İçin" Ankara'da Buluştu

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin birlikte düzenlediği "İnsanca Yaşam İçin Eşit, Özgür, Demokratik Türkiye" mitingine gelen işçiler, memurlar, çevreciler ve öğrenciler Sıhhiye Meydanı'nda buluştu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) ortak girişimiyle düzenlenen 8 Ekim Ankara mitingine 20 bine yakın insan katıldı.

Ankara Garı önünde buluşan ve ardından Sıhhiye Meydanı'na yürüyen grup içerisinde DİSK'e ve KESK'e bağlı sendikaların yanında, Gençlik Muhalefeti, Genç-Sen gibi çoğunlukla öğrencilerin oluşturduğu parti ve örgütler de bulunuyordu.

KESK, DİSK ve TMMOB başkanlarının konuşma yaptığı mitinge blok vekilleri Levent Tüzel ile Sırrı Sakık, eski DİSK başkanı Süleyman Çelebi de destek verdi.

"Egemenin lütfü değil, emekçinin mücadelesi"

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün konuşmasında çoğulculuk adı altında teksesliliğin, "ileri demokrasi" veya "yeni Türkiye" adı altında ise yeni bir diktatörlüğün biçimlendiğini belirtirken, "tarihin çöp sepeti, kendi halkına sırtını dönen ve emekçileri karşısına alan siyasetlerle doludur" ifadelerinde bulundu.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ise, baskıcı ve otoriter yönetime karşı, özgürlük ve demokrasiyi savunmak için; eşit, nitelikli, parasız, sağlık hakkı için; kentlerin, ormanların, madenlerin yağmalanmasına dur demek için alanda olduklarını belirtti.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, emeği ile yaşam savaşı veren tüm kesimler gibi kamu emekçilerinin de hükümetin yasakçı, baskıcı anlayışından payını aldığını söyledi.  "Bugün sürgünler, görevden almalar yetmezmiş gibi KESK üyesi 20 arkadaşımız barıştan, özgürlükten ve emekten yana düşüncelerinden dolayı tutuklu bulunmaktadır."

Özgen, emekçilerin kazandıkları her hakkın egemenlerin lütfuyla değil, işçinin mücadelesiyle alındığını belirtti.

Miting, Bandista ve Grup Kibele konserlerinin ardından sona erdi.

*Fotoğraf galerisi için tıklayın.

Kaynak: Bianet