14 Ekim 2011 Cuma

İnan Süver Açlık Grevine Son Verdi

39 gündür açlık grevinde olan vicdani retçi İnan Süver, GATA'ya sevk kararının cezaevine ulaşması üzerine açlık grevine son verdi.


39 gündür açlık grevinde olan vicdani retçi İnan Süver, bugün (14 Ekim) itibariyle açlık grevini sona erdirdi.

Süver'in Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk kararının İzmir Cezaevi'nden tutuklu bulunduğu Balıkesir Cezaevi'ne ulaşması üzerine açlık grevini sonlandırdığı öğrenildi.

İnan Süver'in avukatı Davut Erkan, bianet'e yaptığı açıklamada İnan'ın muhtemelen Ankara GATA'ya sevk edileceğini ancak henüz sevkinin gerçekleşmediğini söyledi. Güvenlik gerekçesiyle kendilerine de net bir sevk tarihi verilmediğini söyleyen Erkan, birkaç gün içinde sevkin gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Rapor 2008 sonrası için verildi

İnan Süver'e 2008'de "anti-sosyal kişilik bozukluğu" tanısı konulduğunu ve bu tanı çerçevesinde "askerliğe elverişli değildir" raporu verildiğini söyleyen Erkan, sözlerine şöyle devam etti:

* "Anti-sosyal kişilik bozukluğu" tanısı nedeniyle verilen "askerliğe elverişli değildir" raporu, 2008 sonrası için geçerli kabul edildi.

* Yani İnan 2008 öncesi eylemlerinden sorumlu tutulmaya devam edildi. Dolayısıyla 2001-2008 arası firar eylemlerinden sorumlu tutuluyor ve o yüzden çarptırıldığı 25 ay hapis cezası nedeniyle 16 aydır cezaevinde.

* Ancak cezasının bunla da kısıtlı kalmaması ihtimal dahilinde. Çünkü bir kere firar etti ve bir kere de koğuşta yatağını ateşe verdi. Bunlar nedeniyle cezası arttırılabilir.

"Pek umutlu değilim"

İnan Süver'in avukatları olarak söz konusu raporun sadece 2008 sonrasını kapsamasına itiraz ettiklerini ifade eden Davut Erkan, bu itiraz üzerine İnan'ın tekrar GATA'ya sevk edildiğini söyledi.
GATA'da yapılacak tedavi sonrası tekrar bir rapor hazırlanacağını söyleyen Erkan, hazırlanacak yeni rapordan çok umutlu olmadığını, yeni hazırlanacak raporda da 2008 yılının milat alınmasından endişelendiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bianet

http://www.inansuvereozgurluk.com

İnan için açılan imza kampanyasına destek olmak için TIKLAYIN...

İnan'ın başbakana yazdığı ikinci mektubu okumak için tıklayın.