12 Ekim 2011 Çarşamba

Şoför, Ermeni Olduğu İçin Kadını Dövdü

Geçen hafta Zincirlikuyu’da taksiye binen bir kadın, sadece Ermeni olduğu için taksi şoförü tarafından darp edildi.

Gündüz saat 14.30 sularında yaşanan olayda kadın yüzünden yaralanırken, taksici olay yerinden kaçarak uzaklaştı. İlk başta korktuğu için şikayetçi olmaktan vazgeçen mağdur, olayın takipçisi olan Avukat Kezban Hatemi’nin de girişimleri sonucu şikayetini geri almaktan vazgeçti.

Saldırıya maruz kalan kadına koruma tahsis edilirken henüz ulaşılamayan saldırganın aranmasına da devam ediliyor.

“Rum musun, Ermeni mi?”

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Ermeni topluluğundan bir isim, yaşananları şöyle özetledi:

* Taksici, kadının şivesinden şüphelenince “Rum musun, Ermeni misin?” diye soruyor. Kadın, Ermeni olduğunu söyleyince şoför Hıristiyanlara ve Ermenilere küfür etmeye başlıyor. Bunun üstüne kadın “Sen nasıl öyle konuşursun” deyince adam taksiyi durdurup kadını dövmeye başlıyor.

* O sırada oradan geçmekte olan bir banka avukatı olaya müdahale ediyor ve kadını taksicinin elinden kurtararak karakola götürüyor. Polislere taksinin plakasını veren avukat, kadının da şoförden şikayetçi olmasını sağlıyor.

* Karakolda Ermeni kadına o gün son derece iyi davranıyorlar ve yardımcı oluyorlar. Ertesi gün kadını tekrar karakola çağırıyorlar ama kadın bu sefer biraz daha olumsuz bir tabloyla karşılaşıyor.

* Çünkü polis, saldırganın tehlikeli ve çevresinin geniş olduğunu söyleyerek bir anlamda kadını korkutuyor. Bunun üstüne korkan kadın, şikayetçi olmaktan vazgeçiyor.

* Sonrasında mağdurun avukatlığını Kezban Hatemi üstleniyor ve olaya el koyuyor. Bunun üstüne polisler işin takipçisi olacaklarını söylüyorlar ve özel polisler görevlendirilerek saldırganın bulunacağına dair güvence veriliyor.

“Gelişmeler olumlu”

Avukat Kezban Hatemi de bianet’e yaptığı açıklamada, kendi girişimleri ve polisin olumlu tavrı sonucunda mağdurun saldırgandan şikayetçi olmaya karar verdiğini söyledi.

İlk başta mağdurun çok korktuğunu ve kendisini arayarak evraklarının karakoldan alınmasını istediğini, şikayetçi olmaktan da vazgeçtiğini söylediğini aktaran Hatemi, kadının daha sonra Emniyet’in kendisiyle yakından ilgilenmesi üstüne bu korkuyu üstünden atabildiğini ifade etti.

“Emniyet, azınlık olmayan vatandaşlarımızın birinin başına bunlar gelseydi sıradan darp müdahalesi yapardı. Ancak bu sefer yaşananları ciddiye alarak üstüne gitmeye başladılar ve başlatılan çalışmalar nedeniyle sevindim” diyen Hatemi, gerek Emniyet’teki Araştırma birimi, gerekse de bir kadın savcının olayın takipçisi olması nedeniyle son derece mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Bianet