10 Ekim 2011 Pazartesi

Mardin'de 1'i çocuk 2 kişi başından yaralandı, 15 gözaltı

Mardin'in Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçelerinde 9 Ekim nedeniyle yapılmak istenen yürüyüşlere polisin müdahale etmesi sonucu başlayan olaylar sona erdi. Gün boyu süren olayların bilançosu ağır oldu. 3 yaşındaki Y.E. ve 60 yaşındaki Hikmiye Aktaş gaz bombalarıyla başlarından vurulurken, 15 kişi de gözaltına alındı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkartılmasının yıldönümü olan 9 Ekim'i protesto etmek için Mardin'in Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçelerinde yürüyüş düzenlemek isteyenlere polisin yaptığı müdahale sonucu başlayan olaylar sona erdi. Polis müdahalesinin bilançosu ağır oldu. Üç ilçede öğle saatlerinde başlayan ve akşama kadar süren olaylarda 15 kişi gözaltına alınırken, Nusaybin'de 3 yaşındaki Y.E. ve 60 yaşındaki Hikmiye Aktaş polisin attığı gaz bombası sonucu yaralandı. Başlarından vurulan Y.E. Nusaybin'den Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, Hikmiye Aktaş Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Y.E'nin kafatasında çökme ve beyin kanaması riski taşıdığı bildirildi.

HİKMİYE AKTAŞ KONUŞTU

Başına gaz bombası isabet eden Hikmiye Aktaş, olayı acılar içinde şu cümlelerle anlattı: "Nasıl olduğunu anlamadım. Yürümek istiyorduk. Sonra bir de baktım ki saçlarım yerde, başımdan aşağıya doğru sıcak bir şey akıyordu, kanımdı." Aktaş'ın yakınları ise olaya isyan ederek, çocukların ve yaşlıların hedef alınmasına sert tepki gösterdi.

Y.E. ile birlikte olaylarda yaralanan çocuk sayısının 7 olduğu belirtildi. Y.A. (6), A.D. (10), S.A. (12) ve ismi öğrenilemeyen 3 çocuğun daha yaralandığı kaydedildi.

Kaynak: Evrensel