7 Ekim 2011 Cuma

Kadıköy'de Baz İstasyonu İnşaat Alanı Sabote Edildi


Kadıköy Osmanağa Mahallesi Yoğurtçupark'ta, baz istasyonu kurmak amacıyla başlatılan inşaat alanı 3 gece önce kimliği belirsiz kişiler tarafından sabote edildi. Yaklaşık 10 gün önce, mahallelinin tepki göstermesini engellemek amacıyla gece yapımına başlanan baz istasyonu inşaat alanına giren eylemciler, inşaat alanındaki kabloların geçtiği boruları kırdıktan sonra, temel için açılan çukuru da su ve çöplerle doldurdular.

İnşaat alanındaki güvenlik bantlarını da söken eylemciler, bantların bağlandığı kazıklara "ÇOCUK PARKINDA ÖLÜM İSTASYONUNU İSTEMİYORUZ" yazılı bir pankart asarak alandan ayrıldı.

Bugün alınan bilgiye göre vandalize edilen kablo boruları, atık toplayan sokak insanları tarafından hurdacıya satıldı. Konuyla ilgili konuştuğumuz bir mahalle sakini: "Zaten Fenerebahçe Kulübü Dereağzı tesislerinde bir baz istasyonu mevcut. Bunun tam karşısında bulunan ve hergün yüzlerce insanın spor yaptığı, çocukların oyun oynadığı Yoğurtçupark'ın hemen yanına dikilecek bir baz istasyonunu mahalle halkı olarak kabul etmemiz mümkün değil. Eğer bu baz istasyonu şirketlerin iddia ettiği gibi zararsız birşeyse, neden gün içerisinde değil de, gece vakti iş makinası getirip inşaata başlandı? 12 Temmuz 2001`de Resmi Gazete'de yayımlanan 10kHz-60 GHz Frekans Bandında Çalışan Sabit Telekomünikasyon Cihazlarından Kaynaklanan Elektromanyetik Alan Şiddeti Limit Değerlerinin Belirlenmesi, Ölçüm Yöntemleri ve Denetlenmesi Hakkında Yönetmelikte, baz istasyonlarının kuruluş yerinin nasıl belirleneceğinin kurala bağlanmıştır, yer seçimi yapılırken de İl Mahalli Çevre Kurullarının da görüşlerinin alınacağının öngörüldüğü ve güvenlik mesafesi hesabının hangi formülle saptanacağın açıkça belirtilmiştir. Çocukların oyun oynadığı bir parkın kenarına bu istasyonu kurma izni verilirken hangi kriterler ve hesaplamalar yapılarak ruhsat ve işletme izni verilmiştir. Biz bu baz istasyonuna karşı sonuna kadar direneceğiz. Gerekirse her gece nöbet tutarak bu inşaatın yapımını engelleyeceğiz." dedi.

Kaynak: Aforum