1 Ekim 2011 Cumartesi

Eylül ayında en az 21 kadın erkekler tarafından öldürüldü

ESP Sosyalist Kadın Meclisleri, Eylül ayı içerisinde 21 kadının erkekler tarafından katledildiğini belirterek, AKP hükümetinin kadına yönelik şiddeti meşrulaştırdığı tepkisinde bulundu.

ESP Sosyalist Kadın Meclisleri, kadına yönelik şiddete ilişkin Eylül ayı raporunu yayınladı. Raporda, “Eylül ayında 21 kadın erkek tarafından katledildi” denildi. Sosyalist Kadın Meclisler, ayrıca 7 şüpheli ölüm, 3 intihar, 4 intihar girişimi, 7 öldürmeye teşebbüs, 3 tecavüz, 13 fiziksel şiddet, 6 çocuk istismarının gerçekleştiğini kaydetti. Raporda, cinayet, şüpheli ölüm, intihar ve fiziki şiddetin yaşandığı ve tarihleri ile kurbanlarına da yer verildi.

KADINLARI EN YAKINDAKİ ERKEKLER ÖLDÜRÜYOR

“Hayatın yarısı olan biz kadınların yaşam hakları ellerinden alınmaya devam ediyor” diyen Sosyalist Kadın Meclisleri, “Kadınlar en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor! Kadın arkadaşlarımızı en çok boşanma süreçlerinde ve kadınlara rağmen güçlendirilen 'aileler' içinde kaybediyoruz. Kadın cinayetlerinin yüzde bin dört yüz arttığı, maalesef her gün gazetelerden bir kadın arkadaşımızı daha kaybettiğimizi haber aldığımız koşullarda Yasama, Yürütme, Yargı bu katliamı sadece seyrediyor” diye belirtti.

KADIN CİNAYETLERİ MÜNFERİT DEĞİL POLİTİKTİR

Kadın Meclisleri, “Artık herkesin görmesi gerekli ki; Kadın cinayetleri münferit değil politiktir. Kadın cinayetleri münferit, kadının yeri evi, kocasının dizinin dibi sayıldığı için, süre giden katliam politik gündemin dışında bırakıldığı için sürüyor. Artık rakamları telaffuz etmeye dahi dilimiz varmıyor” dedi.

Sosyalist Kadın Meclisleri, “Şiddete uğrayan kadınların suç duyurularını takip etmeyen, şiddete uğrayan kadınlara koruma emri çıkarmayan savcılara sesleniyoruz: Artık Öfkeliyiz” derken AKP hükümetinin kadına yönelik şiddeti meşrulaştırdığını belirtti.

AKP KADINA YÖNELİK ŞİDDET MEŞRULAŞTIRIYOR

Eylül ayı raporunda şöyle denildi: “Sesleniyoruz, '’Kadın cinayetleri münferittir’ diyebilen AKP 'ye : Erkekleri kollayan yasaları değiştirmeyerek, yaşam hakkımızı gasp eden erkeklere karşı kadınları yok sayarak erkek egemenliğini kurumsallaştırıp, kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmaktasınız. Hakkımızda ölüm fermanı çıkaranlara, sistemle birlikte biz kadınları ölümle terbiye etmeye çalışanlara karşı öfkeliyiz.”

Kaynak: ANF