27 Ağustos 2011 Cumartesi

Şerzan Kurt Davası Yine Ertelendi

Muğla'da polis kurşunuyla hayatını kaybeden Şerzan Kurt'u vuran polisin yargılandığı davada gizli tanık yine dinlenemedi, dava bir kez daha ertelendi.

Eskişehir'de görülen Şerzan Kurt davasının bugünkü duruşmasında da kayda değer bir ilerleme olmadı. Mahkeme bir sonraki duruşma tarihi olarak 21 Ekim'i belirledi. Şerzan Kurt'un ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan polis memuru Gültekin Şahi'in tahliye ve beraat talebi reddedildi.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi gizli tanığın dinlenmesi ve eksikliklerin tamamlanması için davayı 21 Ekim'de yapılacak duruşmaya erteledi.

Kurt Ailesi'nin avukatlarından Nezahat Paşa Bayraktar bugünkü duruşmayla ilgili olarak bianet'te verdiği bilgilerde gizli tanığın teknik donanım temin elde edilemediği için dinlenmediğini söyledi.
Avukat Nezahat Paşa Bayraktar, daha önce karara bağlanıp geçilen, atış menzilinin dışında olan mermi çekirdeğiyle ilgili olarak mahkemenin "bir geriye dönüş yaparak bununla ilgili tekrar bir araştırma istediğini de belirtti ve kaygılarını dile getirdi: "Müdahil avukatlar olarak yargılamanın bu şekilde sürüncemede bırakılması bizi üzüyor. Davanın hukuk dışı olarak Eskişehir'e taşınması, aylardır tanıkların dinlenmemesi, yargının bu şekilde aksaması bizi kaygılandırıyor."

11 Mayıs 2010'da, Muğla Üniversitesi İşletme Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Şerzan Kurt Muğla'da çıkan olaylarda sivil polis Gültekin Şahin tarafından vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kurt, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 24 Mayıs'ta hayatını kaybetti.

7 Ağustos 2010'da Şerzan Kurt'u vuran polisin yargılandığı dava Muğla Valiliği'nin talebi üzerine Eskişehir'e taşındı. Bu durumdan tedirgin olan Kurt'un ailesi avukatları aracılığıyla bu duruma itiraz etse de sonuç alamadı.

Eskişehir'de yapılan duruşmalarda davayı takip etmek için Eskişehir'e gelen Şerzan Kurt'un arkadaşları saldırıya uğradı.

Kaynak: Bianet