3 Ağustos 2011 Çarşamba

Muhtarlardan HES'e karşı platform

Hanönü ilçesinde Gökırmak Nehri üzerine yapılması düşünülen hidroelektrik santrali (HES) projesine karşı 9 köy muhtarlığı tarafından platform oluşturuldu.

Hanönü Merkez Mahallesi Muhtarı Abdülselam Kızılca, Vakıfgeymene Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yücel, Bağdere Köyü Muhtarı Hüseyin Tuncal, Gelinbükü Mahalle Muhtarı Mehmet Özcan, Halkabük Köyü Muhtarı Şükrü Ünal, Yenice Köyü Muhtarı Mustafa Ok, Sarıalan Köyü Muhtarı Ayhan Çatal, Çakırçay Köyü Muhtarı Fahrettin Derelioğlu ve Gökçeağaç Köyü Muhtarı Mustafa Demir imzasıyla oluşturulan platform, Hanönü Kaymakamlığına bir dilekçe verdi. Muhtarlar, dilekçe ile ilçenin yanı başından geçen Gökırmak Nehri üzerine yapılması düşünülen HES`e karşı olduklarını belirtti.

Platform adına açıklama yapan başkan yardımcısı Muhittin Göksoy, Hanönü ilçesinin yanı başından geçen Gökırmak Nehri üzerine yapılması düşünülen HES nedeniyle ilçenin merkez ve köylerinde tarım ve hayvancılık yapan vatandaşların büyük zarar göreceğini savundu.

Göksoy, Hanönü halkını bilgilendirmek ve uyarmak için platform oluşturduklarını, bu kapsamda halka broşür dağıttıklarını belirtti.
Göksoy, HES`e karşı 9 köy muhtarıyla bir araya gelerek platform oluşturduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Platform olarak Gökırmak Nehri üzerine hidroelektrik santralı yerine Taşköprü Barajının kurulmasını istiyoruz. Çünkü hidroelektrik santralı projesi 10 bin dönüm birinci sınıf tarım arazisini yok edecektir. Hanönü Gökırmak Vadisi, en klimatik iklime sahiptir. Bu vadi iç Karadeniz`in en güzel endemik yapısına sahip alanıdır. Hanönü Gökırmak Vadisi iklim özelliği itibariyle birinci sınıf meyve ve sebze yetiştiriciliği alanıdır. Bu vadi, su ürünleri ve doğal yaşam açısından önemlidir. Gökırmak Vadisi`ne yapılacak hidroelektrik santrali Hanönü ilçesine vurulacak hançerdir. Hanönü Gökırmak Vadisi Muhtarlar Platformu, yasal yollardan mücadele ederek bu acı reçeteyi yırtacaktır."

AA
Kaynak: Kastamonu Postası