24 Ağustos 2011 Çarşamba

Anadolu Grubu Gerze'den İş Makinelerini Çekiyor, Direniş Sonuç Verdi



Anadolu Grubu'nun gece baskını ile Gerze'de termik santral için sondaj kuyusu açma girişimi bir kez daha sonuçsuz kaldı. Sabah dört sularında iş makinelerini durduran köylüler, Anadolu Grubunun iş makinelerini köylerinden çekmesi gerektiğini belirtiyordu. Sabah ondan itibaren, gece köye gelen kolluk güçleri ile birlikte iş makinelerinin de köyden ayrılmaya başladığı görüldü.

Görüştüğümüz köylüler "Şirket, Gerze'den iş makinelerini çekiyor şu anda, direniş meyvesini verdi, kolluk güçleri de dağılıyor, köylüler ihtiyati tedbir talebiyle mülki idareye başvurdu, sıcak gece ardından nöbet ve direniş devam edecek, doğa ve emeğimiz kazanacak..." diyor.

Köylülerin avukatı Cömert Uygar Erdem tarafından hazırlanan dilekçe ile Kaymakamlığa yapılan başvuruda şirketin köydeki faaliyetlerinin hukuk dışı olduğu belirtilerek, müvekkillerinin mülkiyetindeki arazilere şirketin müdahalesinin men edilmesi talep edildi. Yaşanan sıcak gelişmeler ardından Yeşil Gerze Platformu, köylülerin termik santral karşıtı nöbetine devam ederken daha etkin ve geniş bir katılımla süreci takip edeceklerini belirtiyor.

Kaynak: Ekolojistler.org