13 Ağustos 2011 Cumartesi

Baz istasyonlarına geçit yok!

İstanbul ve Ankara dün baz istasyonu karşıtı eylemlere sahne oldu.


Ankara’da Mamak Belediyesi tarafından ilçede bulunan yaklaşık 35 park ve yeşil alana kurulmak istenen baz istasyonuna karşı vatandaşların tepkisi giderek artıyor. Dün Tuzluçayır Mahallesi Menekşe Erbay Parkı’na baz istasyonu kurmaya çalışan belediye çalışanlarına izin vermeyen mahalleliler, “Hiç kimsenin sağlığımızla oynamasına izin vermeyeceğiz” diyerek belediyeyi aldığı karardan vazgeçmeye çağırdı.

Mahallelilerden Pakize Aydoğan, “Baz istasyonları o kadar güvenilirse belediye yetkilileri kendi evlerinin balkonlarına koydursun. Çocuklarımızın sağlığı ile oynamasınlar” dedi. Ümit Orhan ise “Dereleri, suları satan AKP gözünü çocuklarımızın oyun alanlarına dikti. Kimin malını kime satıyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi. Bir diğer mahalle sakini Mehmet Zaman ise çocuklarının parklarının satılmasına asla müsaade etmeyeceklerini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.



‘BAZ KALKSIN’ EYLEMİ



İstanbul Sultanbeyli’de de Yavuzselim Mahallesi Eyübi Caddesi Şahadet Sokak’ta bulunan Aydın Olgun’a ait 4 katlı  binaya takılan baz istasyonunun kaldırılması için mahalle sakinleri eylem yaptı.

Mahalle sakinleri, su deposu süsü verilen Vodafone’a ait baz istasyonunun çocukların ve kendilerinin sağlıklarını tehdit ettiğini dile getirdi.

200'e yakın mahalle sakini, kendilerine sorulmadan kurulan baz istasyonu sökülene kadar hiçbir yere gitmeyeceklerini ifade etti.


BİNA SAHİPLERİ PİŞMAN

Konu hakkında açıklama yapan bina sahipleri, mahalleden gelen tepkilerden dolayı bazın iptali için Vodafone’a başvurduklarını kaydetti. Vodafone yetkililerinin, kendilerinden mahallelilerin baz istasyonu istemediğine dair karakol tutanağı getirilmesini istediklerini ifade eden bina sahipleri, “Bir hata yaptık, biz de baz istasyonunun kalkmasını istiyoruz” dedi.

2 saat ara ile üç defa eylem yerine gelen polis ekiplerinin hiçbir tutanak tutmaması sokak sakinlerinin tepkisini iyice arttırdı. “Ya bu bazı kaldırırsınız ya da bizler kaldırmasını biliriz” diyen mahalle sakinleri Vodafone’a 1 gün süre verdiklerini açıklayarak çocuk parkının hemen yanında kurulan baz istasyonuna göz yummayacaklarını vurguladı.


Kaynak: Evrensel