4 Mayıs 2012 Cuma

Taciz mağdurları bir araya geliyor

Kadınların yüzde 69'unun ayda en az bir kere maruz kaldığı sokak tacizine karşı "hikaye paylaşımı" etkinliği düzenlenecek.

Canımız Sokakta İnisiyatifi, sokak tacizi mağdurlarının hikayelerini paylaşmaları için bir psikolog ve avukatın da katılacağı iki haftalık hikaye paylaşımı etkinliği düzenleyecek.

İnsiyatif sokak tacizinin en yakın arkadaşlarla bile konuşulamayan bir konu olduğuna dikkat çekerek, "Bu sessizliğe rağmen, araştırmamız ile katılımcıların yüzde 69'unun ayda en az bir kere sokak tacizine maruz kaldığını belirledik" .

İnisiyatif canimizsokakta.com aracılığıyla sokak tacizi mağdurlarına hikayelerini paylaşabilecekleri bir alan da sağlıyor. Girişimin arkasında hikaye paylaşımının önemine duydukları inanç olduğunu belirten İnisiyatif, "Hikaye paylaşımı etkinlikleriyle sokak tacizi mağdurları için hikayelerini paylaşabilecekleri güvenli bir ortam yaratmak istiyoruz" dedi.

Etkinlik 6 ve 20 Mayıs'ta Galata'da bulunan Molly's Cafe'de gerçekleştirilecek. Her iki etkinlikte de kişisel hikaye paylaşımı sırasında mağdurlara destek sağlayacak ve rehberlik edecek bir psikolog ve bir avukat da bulunacak.

Canımız Sokakta gönüllüsü ve hikaye paylaşımı etkinlikleri koordinatörü Maggie Hunter etkinliğin amacını, "Bu etkinliklerle internet sitesinin hikaye paylaşımı fonksiyonunu, insanların hikayelerini paylaşarak birbirlerine destek verebilecekleri ve birbirlerinden destek alabilecekleri açık ve tedavi edici bir ortam yaratmaya çalışmayı amaçlıyoruz. Sokak tacizi hakkında genel farkındalığı arttırmayı, katılımcılara kişisel tecrübelerini paylaşma imkânı sunmayı ve onlara yalnız olmadıklarını anlatabilmeyi hedefliyoruz" diye açıklıyor.

Canımız Sokakta (www.canimizsokakta.com) uluslararası Hollaback! hareketinin bir üyesi. Canımız Sokakta, "Sokak tacizine karşı farkındalığın arttırılmasına ve sokak taciziyle mücadelede çeşitli kaynaklar ve eğitimin sağlanmasına yardım ediyoruz. İnternet üzerinden ve İstanbul'daki üniversite kampüslerinde 'Canımız Kampüste' projesiyle aktif olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sokak tacizi cinsiyet tabanlı şiddetin en yaygın formlarından biri, ancak ne yazık ki sokak tacizine karşı çok az yasa mevcut" diyor.

Hollaback! ise dünya çapında 52 şehirde 17 ülkede 9 farklı dilde faaliyet gösteriyor. Canımız Sokakta'ya facebook.com/canimizsokakta ve Twitter üzerinden @canimizsokakta üzerinden erişilebilir.

Kaynak: ETHA