2 Mayıs 2012 Çarşamba

Dersim'de gözaltılara tepki

Dersim'de bugün sabah saatlerinde aralarında belediye meclis üyelerinin de içinde olduğu 7 kişi gözaltına alındı. Demokrasi güçleri, gözaltıları protesto etti.


Dersim'de bugün sabah saatlerinde evlere yapılan baskınlarda 7 kişi gözaltına alındı. "KCK Operasyonu" adı altında yapılan baskınlarda gözaltına alınanların arasında belediye meclis üyeleri de bulunuyor.

Kentteki demokrasi güçleri belediye önünden Tunceli Emniyet Müdürlüğü önüne yürüyerek gözaltıları protesto etti. Burada basın açıklamasını okuyan Belediye Başkanı Edibe Şahin, belediyenin benzer durumla yaklaşık 3 yıl önce yine karşılaştığını hatırlattı, "Bugün 12 Eylül darbecilerinin cezalandırılmasından bahsederken, Dersim 38'in sözde özrü dilenirken, bugün yaşadıklarımız dün yaşadıklarımızdan farksız değildir. Bugün bir takım açılımlardan ve ileri demokrasiden bahsediliyorsa bugün yaşanan pratiklerin olmaması gerekir" dedi.

"Bugün belediye çalışanlarımız, meclis üyelerimiz, başkan vekillerimiz içeride. Bize şunu mu söylemek istiyorlar, 'siz var olan klasiği bozdunuz'" diyen Şahin, gözaltındakilerin suçlarının ne olduğunu sordu.

Dün Dersim'de yaşanan polis saldırısının ardından bu operasyonun manidar olduğunu belirten Şahin, "Halkın demokratik mücadelesini halk nezdinde farklı bir boyuta getirmeye çalışıyorlar. Ama şunu herkes çok iyi biliyorki bu ülkede kürt sorunu çözülmeden, demokrasi gelmeden hiçbir sorun çözülmeyecek. Ne emekçinin sorunu ne çalışanın ne işsizin sorunu çözülecektir. Dolayısıyla biz her anlamda bedel vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Eylem sloganlarla sona erdi.

Kaynak: ETHA