6 Mayıs 2012 Pazar

Filistinli tutsaklara baskı artıyor

Filistinli tutsakların açlık grevine dönük İsrail'in saldırıları devam ediyor. Buna karşılık gerek Filistin'de gerek Tunus'ta tutsaklarla dayanışma eylemi düzenleniyor.

Filistinli tutsaklar, İsrail'in cezaevi yönetiminin açlık grevinde olan tutsaklara karşı çeşitli yaptırımlar uyguladığını duyurdular.

Gardiyanların tutsakların kişisel eşyalarına el koydukları, tutsakların elbiselerinin çıkartılarak aramaya tabi tutulduklarını ve ceza olarak konteynırlara konuldukları açıklandı. Yönetimin aynı zamanda bazı tutsaklar için sohbet hakkını da yasakladığı belirtildi.

Filistin Merkez İstatistik Bürosu binlerce Filistinlinin haklarında herhangi bir suçlama olmadan ve mahkemeye dahi çıkarılmadan Siyonist İsrail zindanlarında tutulduğunu belirtiyor.

17 Nisan Filistinli Tutsaklar Günü'nde Siyonist İsrail'in zindanlarındaki tutsakların serbest bırakılması amacıyla bin 600 Filistinli tutsak süresiz açlık grevine başlamıştı.

FHKC'DEN SİLAHLI DİRENİŞ ÇAĞRISI

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, dün Ramallah'da tutsaklara destek vermek amacıyla bir protesto gösterisi düzenledi.

Gösteride İsrail'in hak ihlallerine ses çıkarmadıkları için ABD, Arap Ligi, AB, BM ve İsrail bayrakları yakıldı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyonist İsrail'e karşı silahlı direniş çağrısında bulundu ve silahlı mücadelenin tutsakların özgürlüğü ve Filistin topraklarının kurtuluşu için tek seçenek olduğunu vurguladı.

TUNUS'TA BAKANLARDAN AÇLIK GREVİ

Geçtiğimiz hafta içerisinde ise Tunuslu 4 bakan ve 20'den fazla milletvekili, Filistinli tutsaklar ile dayanışmak amacıyla 24 saatlik açlık grevinde bulunmuştu.

"Filistin Davasının Zaferi İçin Öğrenci Komitesi Örgütü"nün daveti üzerine düzenlenen bir günlük açlık grevi, Tunuslu 4 bakan ve 20'den fazla milletvekilinin de katılımıyla gerçekleştirilmiş, ardından ise başkentte Filistin'e destek eylemi yapılmıştı.

Kaynak: ETHA