4 Mayıs 2012 Cuma

Bakanlık kadın cinayeti davasına müdahil

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 17 yerinden bıçaklanarak katledilen Zeynep Yılmaz'ın davasına müdahil oldu. Adliye önünde nöbet tutan kadınlar, katilin ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.


Necmettin Akhan tarafından 26 Nisan 2011'de 17 yerinden bıçaklanarak katledilen Zeynep Yılmaz davasının 3.'üncü duruşması Bakırköy Adliyesi'nde görüldü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı davaya müdahil oldu.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Necmettin Akhan, Zeynep Yılmaz'ın ailesi tarafların avukatları, Aile ve Sosyal Politilakalar Bakanlığı'nı temsilen Avukat Birsen Kurt ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından müdahillik talebiyle sunulan dilekçe, oy birliği ile kabul edildi.

Savcı, Zeynep Yılmaz'ın babası Ali Yılmaz'ın talebi üzerine haklarında soruşturma açılan ancak üç celsedir duruşmaya katılmayan Yaşar ve Necla Akhan, Kenan Çiftçioğlu ve Emre Gündüz'ün tanık olarak dinlenmesinden vazgeçilmesini istedi. Mahkeme, kararı Bakanlık vekilinin dosyayı incelemisinin ardından bulunacağı beyanlara göre karar vereceğini açıkladı.

Tutuklu sanık Necmettin Akhan'ın tutukluluk halinin devamına karar veren Mahkeme, Bakanlık vekilinin dosyayı incelemesi için duruşmayı 14 Haziran'a erteledi.

Öte yandan Kadın Cinayeterini Durduracağız Platformu duruşma öncesi Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yaptı. Platform adına açıklama yapan İlke Acar, devletin korumadığı kadınların öldürülmeye devam ettiğini söyledi. Zeynep Yılmaz'ın öldürülmesine ilişkin davanın da sonuna kadar takip edeceklerini kaydetti.

Kardeşinin katiline ağır ceza verilmesini isteyen Güllü Yılmaz, “Adalet istiyorum. Artık kadınların ölüdürülmemesini, annelerin, babaların ağlamamasını istiyorum” dedi. Yılmaz zorlandığı için konuşmasını sürdüremedi.

Kadınlar, duruşmanın sonuna kadar Adliye önünde oturma eylemi yaptı.

Kaynak: ETHA