7 Ekim 2011 Cuma

Tuncel: Öldürseniz de mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

İstanbul'da gözaltına alınan parti üyelerinden bir kısmının çıkarıldığı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde bekleyen BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, operasyona tepkisini "Bizi tutuklasanız da öldürseniz de biz asla ve asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. İsterseniz gelin hepimizi alın" sözleriyle gösterdi.

"KCK" adı altında yapılan operasyonlarla 150'i aşkın parti yöneticileri ve üyeleri gözaltına alınan BDP'ye dönük İstanbul'da yapılan operasyonda gözaltına alınanlardan bir kısmının bugün çıkarıldıkları Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önüne gelen İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, adliye önünde operasyona ilişkin açıklamada bulundu. Partilerine dönük operasyonun "siyasi bir karar" sonucu geliştiğini vurgulayan Tuncel, "Buradan tutuklama çıkabilir. Umuyoruz ki mahkemeler yargı bağımsızlığını zedeleyecek bir karar daha almaz. Ama KCK davlarında biz bunu gördük ki yargı hiç bağımsız değil, hükümetin denetiminde, hükümet ne istiyorsa ona göre karar veriyor. Ama bunun karşısında biz yoldaşlarımızla, arkadaşlarımızla beraber olacağız. Mücadelemize devam edeceğiz. Direnmekten başka çaremiz yok. Direneceğiz ve kazanacağız" dedi.

Konuşmasının sonunda yetkililere de seslenen Tuncel, tepkisini şu sözlerle ifade etti: "Buradan şunu ifade etmek istiyorum. Bizi tutuklasanız da öldürseniz de biz asla ve asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. İsterseniz gelin hepimizi alın."

Kaynak: ANF