6 Ekim 2011 Perşembe

Hukukçular: Operasyon değil çözüm

BDP'ye yönelik siyasi operasyonları protesto eden hukukçular, meslektaşları Gönül Erdem'in de gözaltına alınmasını kınadı. Avukatlar, hukuk dışı uygulamalara son verilmesini istedi.


Çağdaş Hukukçular Derneği, Çağdaş Avukatlar Grubu, Katılımcı Avukatlar Grubu, Özgürlükçü Hukukçular Derneği ve Toplum ve Hukuk Araştırmaları Araştırma Vakfı üyesi hukukçular, İstanbul Barosu önünde bir araya geldi.

Hukukçular, Kürt siyasetçilere yönelik gözaltıları protesto etti, "Operasyonlar dursun, barış hemen şimdi" dedi. Alkışlarla Galatasaray Meydanı'nda yürüyen hukukçular, meslektaşları Gönül Erdem'in gözaltına alınmasını ve Erdem ile ilgili asılsız haberleri kınadı.

Av. Saygın Bedri Gider, meslektaşı Gönül Erdem'in gözaltına alındığını hatırlattı. Gider, Gönül Erdem ile ilgili haberlere işaret ederek Sabah, Taraf ve Zaman gazetelerinin yargısız infaz yaptığını söyledi.

'TUTUKLAMA; REHİN ALMA İŞLEMİ'

Av. Esra Salmanlı, hukukçular adına yaptığı ortak açıklamada, "Devlet ve iktidar siyasetin ve demokrasinin önünü tıkamak, barış sanşını ortadan kaldırmak istiyor" dedi. Salmanlı, Kürt aydınlarının, gençlerinin KCK operasyanları adı altında gözaltına alındığını kaydetti, "Esasen tüm KCK operasyonlarındaki gözaltılar, açılan davalardaki süren tutukluluklar rehin alma işleminden başka birşey değil" dedi.

Yeni Anayasa çalışmalarına dikkat çeken Av. Salmanlı, "Hukuk dışı operasyonların Meclis'te grubu bulunan bir partinin yönetici ve üyelerine yönelik sürdürülmesi devletin ve siyasi iktidarın niyetini belirlemek açısından ciddi bir gösterge olacaktır" diye belirtti.

Salmanlı şöyle devam etti: "Şiddetin değil hukukun, çatışmanın değil barışın sağlanması, Kürt sorununda siyaset kanallarının işletilip çözümün hızlandırılması isteniyorsa, siyasi parti yönetici ve üyelerine, seçilmişlere, Kürt yurttaşlarımıza, gençlerimizie yönelik hukuk dışı siyasi operasyonlar durdurulmalıdır."


Kaynak: ETHA