6 Ekim 2011 Perşembe

Erdoğan'a yine dokunulmazlık kalkanı

Dilşat Aktaş ve SKM üyelerinin Başbakan Erdoğan hakkındaki soruşturma talebi reddedildi. Erdoğan, Aktaş için, "Kız mıdır, kadın mıdır bilemem" demişti.


Halkevleri MYK üyesi Dilşat Aktaş'ın ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üyelerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki suç duyurusu reddedildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu, Başbakan Erdoğan'ı soruşturma yetkisinin TBMM'de olduğunu belirterek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Böylece, Başbakan, bir kez daha 'soruşturulamadı'.

NE OLMUŞTU?

31 Mayıs tarihinde Hopa'da düzenlenecek AKP mitingi öncesi, Hopa halkı protesto eylemi düzenlemiş, polis eylemcilere gaz bombalarıyla müdahale etmişti. Eylemde, emekli öğretmen Metin Lokumcu hayatını kaybetmişti. Hopa'da yaşananları protesto etmek için AKP Ankara İl Başkanlığı'na yürüyen kitleye de polis müdahale etmişti. Dilşat Aktaş, eylemden sonra dövülerek gözaltına alınmış, kalça kemiği kırılmıştı.

Başbakan Erdoğan, Aktaş için, "Polis panzerine tırmanan kız mıdır, kadın mıdır bilemem" demiş, kadın örgütlerinin sert tepkisiyle karşılaşmıştı. SKM üyeleri Mukaddes Çelik, Leyla Abay ve Hacer Elçin;

"Başbakanın bu beyanı, Anayasa'nın ayrımcılığı yasaklayan maddelerine aykırılık teşkil etmektedir. Polis tarafından şiddete uğramış olan bir kadın hakkında yapmış olduğu beyanatı TCK anlamında suç teşkil etmektedir. Başbakanın bu sözleri bir kadın olarak şahsımı ve başta kadınları olmak üzere tüm toplumu rahatsız etmiştir" diyerek taciz suçundan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında kamu davası açılmasını istemişti.

Kaynak: ETHA