6 Ekim 2011 Perşembe

Siyasi tutsak Özbil'e 'diyet' işkencesi

Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ndeki Crohn hastası siyasi mahkûm Sami Özbil defalarca Adalet Bakanlığı ve savcılığa başvurmasına karşın kendisine diyet yemek verilmedi. Özbil’in sağlık durumu bu nedenle kötüleşti.

Özbil, diyet listesini ilgili yerlere iletmesine karşın kendisine diyet yemekler yerine yememesi gereken yiyecekler verildi. Cezaevi yönetimi Özbil’in dışarıdan yiyecek aldırmasına da izin vermedi. Özbil, Adalet Bakanlığı’na başvurarak kendisine diyet yemek listesinin uygulanmasını istedi. Adalet Bakanlığı, cezaevi yönetimine diyet listesinin uygulanması yönünde yazı yazmasına karşın bir gelişme olmadı.

Bütün yasal olanakların tükenmesinin ardından gazetemize bir mektup yazmaya karar verdiğini belirten Özbil, “F tipi cezaevlerinde onca şey yaşanırken kişisel bir sağlık sorunumu dillendirmeyi doğru bulmadım. Ancak her gün mide bulantısı ve kusmalar başladı. Günlük yaşamımı bu kramp ve acılar kaplıyor” dedi.

Sindirim kanalının iltihaplandığı ve yaraların oluştuğu Crohn iyi tedavi edilmezse kalın bağırsak kanserine neden olabiliyor.

Kaynak: ANF