6 Ekim 2011 Perşembe

Başsavcılıktan utanç davası kararına destek

Türk yargısı, Mardin’de aralarında devlet görevlilerinin de olduğu 28 kişinin 13 yaşındaki çocuğa tecavüzde bulunduğu dava ile ilgili bir skandala daha imza attı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yerel mahkemenin davayla ilgili, “küçük kızın her şeyinin farkında olduğu ve sanıkların en alt sınırda cezalandırılması” talebine destek verdi.

Mardin’de henüz 13 yaşındayken aralarında asker ve devlet memurlarının da bulunduğu 28 kişinin tecavüzüne maruz kalan N.Ç. davasında bir skandala daha imza atıldı.

Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 7 yıl süren dava sonunda mahkeme, tecavüze maruz kalan N.Ç’nin alıkonulmadığına ve her şeyin farkında olduğuna karar vererek, sanıklara en alt sınırda ceza verdi. Bununla da yetinmeyen mahkeme sanıklara iyi hal indirimi de uygulayarak 20 ayla 6 yıl arasında değişen hapis cezası verdi.

N.Ç’nin avukatları kararı temyize gönderdi. Ancak dosyayı inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 14. Ceza Dairesi’ne gönderdiği yazıda yerel mahkemenin kararının onanması yönünde görüş bildirdi. Şimdi gözler, Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nin alacağı karar çevrildi.

Kaynak: ANF