27 Ekim 2014 Pazartesi

Validebağ Gönüllüleri: Mesele Mescit Değil, Yapılaşma Yasadışı

Validebağ Gönüllüleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Validebağ Korusu için söylediği sözlere yanıt verdi: Mezbelelik değil, her gün yüzlerce insan yararlanıyor. Koru kendi özgün yapısıyla bir ekosistem.


Acıbadem Dayanışması’ndan Sema Korkmaz cami yapılmak istenen Validebağ Korusu’nun girişindeki alanda iş makinelerinin girişini engellemek için park edilen arabaların polis tarafından çekildiğini söyledi.

Ardından iş makinelerinin bir süre çalıştığını, çevre halkının ise şu yine alanda olduğunu bildirdi.

“Arabaları çektikten sonra insanları da uzaklaştırdılar ama şu an tekrar alana bakan yerde toplanıldı.

“Ancak inşaat alanıyla Acıbadem halkı arasında bariyerler ve TOMA’lar var.”


Ekosistem

Validebağ Gönüllüleri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Validebağ Korusu’na atfen kullandığı yazılan “mezbelelik" ve "berbatlık" ifadelerinin doğru olmadığını belirtti.

Korunun her gün yüzlerce kişi tarafından kullanıldığına dikkat çekti.

Facebook sayfalarından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Validebağ Korusu’yla ilgili “yanlış bilgilendirildiği”, korunun kendi özgün yapısıyla bir ekosistem olduğu vurgulandı.

İnsanlar her gün yararlanıyor

Açıklamada şu ifadeler yer aldı.

“Acıbadem'deki Çamlıca ve Ata Konaklarının yeşil alanında yaşananlar, dikkatleri doğrudan bu alana komşu Validebağ Korusu'na yöneltti. Korumuza dair bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

“Haberdeki ifadelerden anladığımız kadarıyla cumhurbaşkanımız görevlilerce yanlış bilgilendirilmiş bulunmaktadır.

“Validebağ Korusu, her gün, yüzlerce vatandaş tarafından kullanılıyor.

‘Mezbelelik’ ve ‘berbatlık’ ifadeleri ile neyin kastedildiği anlaşılamamaktadır; ancak bu ifadelerle, İstanbul'da pek çok düzenlenmiş park alanından farklı olarak, kendi özgün yapısıyla bir ekosistem olan Validebağ Korusu'nun onu bir pırlanta kadar değerli kılan bu özellikleri kastediliyorsa, bırakalım İstanbul'un her tarafı böyle ‘mezbelelik’ içinde, ‘berbat’ bir halde olsun.”

Asıl mesele

Açıklamada mescit vurgusuna da değinildi. Halkın alanın yapılaşmaya açılmasına karşı olduğu, meselenin mescit olmadığına dikkat çekildi.

"Mescit konusuna dair ise tüm İstanbul ve Türkiye kamuoyunun artık malumu olan, defalarca dile getirdiğimiz gerçekleri bir defa daha tekrarlamayı sorumluluğumuz addediyoruz.

“Acıbadem'de Validebağ Korusu'na bitişik bulunan yeşil alandaki faaliyete ne Acıbadem mahallelileri, ne İstanbullular mescit yapıldığı için karşı çıkmaktadır.

“Apartman da olsa, okul da olsa ve hatta ‘doğayı koruma ve yaşatma derneği’ binası da olsa, faaliyetin yönetmeliklere ve yargı kararına aykırı bir inşaat olması gerçeği alenen ortadadır.

“Kamuoyunun itirazı işte bu üzücü gerçeğe yöneliktir.”

Cumhuriyet gazetesinin internet sayfasındaki haberde, Akif Beki’ye referans verilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Validebağ korusunun, cami ile inşaatla yakından uzaktan alakası yok. Validebağ Korusu mezbelelikti, berbattı, rezillikti” dediği yazılmıştı.

Kaynak: Bianet