11 Ekim 2014 Cumartesi

Kobanê protestolarında ölenlerin sayısı 40'a yükseldi

Kobanê protestolarıyla başlayan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 40’a çıktı. 


Van’da perşembe akşamı Kobanê eylemlerinde Beyüzümü ve Seyrantepe Mahallerinde çıkan olaylarda ateşli silahla yaralandığı belirtilen Yunus Aktaş tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün hayatını kaybetti.

İstanbul Esenyurt’ta, salı günkü Kobanê’ye IŞİD saldırısını protesto eylemlerinin ardından kurşunla çenesinden vurulduğı belirtilen Emek Gençliği Üyesi 18 yaşındaki Mert Değirmenci dün yaşamını yitirdi.

Diyarbakır'da sayı 13'e çıktı

Diyarbakır'da da çıkan olaylarda yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Cumali Güneş ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Murat Dağ isimli vatandaşlar dün hayatını kaybetti.

Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Mesut Menekşe (42) isimli vatandaş ise hastaneden taburcu olduktan sonra evde hayatını kaybetti. Diyarbakır'da ölenlerin sayısı 13'e çıktı.

İsim isim ölenler:

* Diyarbakır: (13 ölü) Turan Yavaş, Hasan Gökyüz, Riyat Güneş, Hüseyin Ahmet Dakak, Mahmut Enes, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahsun Çoban, Uğur Özbay (19), Baver Şeyhanlıoğulları (18), Mesut Menekşe (42), Cumali Güneş, Murat Dağ.

* Mardin: (6 ölü): Sinan Toprak (18), Bilal Geze (29), Mehmet Erdoğan (22), Suudi vatandaşı Fehad İbrahim Elduveric (45), Suriye vatandaşı Abdullah Muhammed Latif (43), Abdülkerim Seyhan.

* Siirt: (5 ölü) Yusuf Çelik (17), babası Necmettin Çelik (45), Mehdi Erdoğan (35), Davut Nas (19), Kamil Taş (28).

* Adana: (1 ölü) Ahmet Albay (65)

* Muş: (1 ölü) Hasan Buksur (25).

* Batmam: (1 ölü) Emrah Demir (23).

* Van: (2 ölü) Hamit Caner (55), Yunus Aktaş.

* Antep:  (4 ölü) Süleyman Balcı (15), Sevgi Alıcı (16), Ömer Uçeker (27) ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi öldürüldü.

* Bingöl: (6 ölü)  (dördünün isimleri bilinmiyor), Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Komiser Hüseyin Hatipolu

* İstanbul: (1 Ölü) Mert Değirmenci (18)

Kobanê eylemlerinde dün 35 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

9 Ekim'de ise 24 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Kaynak: Bianet