14 Ekim 2014 Salı

Antalya’da Taş Ocakları Protesto Edildi

A Platform Antalya’da ormanlık alanın ortasında, beş yıl önce ağaçlandırılan fidanlık bölümde toplam 300 dönümlük alanda taş ocağı açıldığını, çevrede oturanların ocaklara tepki gösterdiğini bildirdi.


A Platformu (Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu), Antalya’da merkeze bağlı Hisarçandır’daki kum mevkiinde, ormanlık alanın ortasında beş yıl önce ağaçlandırılan fidanlık bölümde toplam 300 dönümlük alanda taş ocağı açıldığını duyurdu.

Alanın içindeki 25-30 dönümlük kayalık alanı alabilmek için açılan taş ocağının ormanı tahrip ettiğini bildirdi.

Taş ocaklarının çok miktarda toz, toprak yayarak halkı rahatsız ettiğini de hatırlatan A Platform çevre sakinlerinin tepki gösterdiğini de belirtti.

Yasaya aykırı


Platformun verdiği bilgiye göre, taş ocağı Hacısekiler Mahallesi’nin su kaynağının sınırında bulunuyor.

“Hacısekiler halkının içme suyu kaynağına sınır mesafede taş ocağı açılması yasalara aykırıdır. Su kaynaklarına sıfır olan alana taş ocağı, su kaynaklarını koruma kanununa aykırıdır ve derhal kapatılması gereklidir.”

Bölgede uzun yıllardır çalışan taş ocaklarından dolayı, çok sayıda astımlı ve akciğer veya cilt kanserli hastalar bulunduğunun hatırlatıldığı duyuruda, 13 hastanın konuyla ilgili olarak Sağlık il Müdürlüğü’ne dilekçe vererek ocakların kapatılmasını talep ettiği de belirtildi.

Kaynak: Bianet