18 Temmuz 2011 Pazartesi

Kurtuluş'ta Çocuk Dehşeti

İstanbul Kurtuluş semtinde Hacı Ahmet Mahallesi’nde oturan yaşları 15 ila 10 arasında değişen bir grup çocuk özel olarak eğittikleri sokak köpekleri vasıtasıyla sokakta yaşayan sokak köpeklerini ve sokak kedilerini parçalatıyorlar.

Uzun zamandır sokakta yaşayan hayvanlara dönük şiddettin bir örneği de İstanbul Kurtuluş  semtinde yaşanıyor. Kurtuluş semti Hacı Ahmet Mahallesi'nde oturan yaşları 15 ila 10 arasında yaşayan sayısı 20 ile 50 arasında değişiklik gösteren çocuklar, özel olarak eğittikleri sokak köpeklerini sokakta yaşayan başka köpeklere ve kedilere saldırtarak onları parçalattırıyor.

Görüşlerine başvurduğumuz semt sakinleri çete olarak tabir ettikleri çocukların, safa meydanında parkta toplandıklarını orada eğittikleri hayvanlar vasıtasıyla sokakta yaşayan hayvanlara çok büyük zararlar verdiklerini söylüyorlar, bu olaylara maruz kalanlar müdahale etmeye kalkıştıklarında tehditlere maruz kaldığını belirtiyorlar.

İsmini vermeyen bir görgü tanığı bu çocukların yarattığı dehşet ile ilgili olarak kendi sokağında tanık olduğunda uyarıda bulunduğunu, daha sonra bu çocukların gece evinin camını taşladığını belirtiyor. Bu tür tehditlere maruz kalanlar çok. Özellikle kadınlar itirazda bulunduğunda, kızmaya kalktığında galiz küfürlere hatta şiddet tehdidine maruz kaldıklarını söylüyorlar. Bu çocukların bir ay önce de sokakta bir kediyi yaktıkları facebookta hayvansever gruplarında dile getirildi.

Tanık Oldu

En son Kurtuluş Sinemköy mevkiinde mekkâreci sokakta esnaflık yapan Kadriye Cinivizli bu dehşete tanık olanlardan. Cinivizli tanık olduğu olayları şöyle anlatıyor.

“Akşamüstü saat 17-18 saatlerinde daha öncede haklarında çok şey duyduğum ve içlerinden bazılarını tanıdığım çocuklar benim sokağımda bir kenarda uyuklamakta olan bir sokak köpeğine başka sokak köpeklerini saldırttılar ve hayvan diğerlerinin ısırıkları ile paramparça oldu. Ben o esnada olaya müdahale etmek, hayvanları ayırmak istedim küfürlere, hatta ufak çaplı şiddete maruz kaldım. Başkaları da benzer davranışlara maruz kalmıştı. 

Bu çocuklar daha önce akşam geç saatlerde mahalleden çıkıp Feriköy’den Bomontiye kadar uzanan geniş bir bölgeye çıkarak bu olayları gerçekleştiriyorlar. Ebeveynlerine çocukları ile ilgili şikâyette bulunanlar da tehdit edildiler.”

Cinivizli bu işin bir terör haline geldiğini belirterek bunun önlenmesi için yetkililerin gerekeni yapmasını aksi halde olayların başka boyutlara taşınacağını belirtiyor.

Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundular

En son yaşanan bu olayı bardağı taşıran son damla olarak gören bir grup hayvan hakları aktivisti bu olayların önlenmesi için Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verdiler.

Dilekçelerinde olayların Hacı Ahmet Mahallesi'nde yaşayan Mücahit Tekin (15) ile Kardeşi Yusuf Tekin (12) öncülüğünde gerçekleştiği, deyim yerindeyse terör estirildiği belirtildi. Tekin kardeşlerin babası Halil Tekine uyarıda bulunan hayvanseverlerin baba Halil tekin tarafından tehdit edildikleri de dilekçede dile getirildi. Hayvanseverler bu olaylar önlenemez ise can güvenliklerin de tehlikeye gireceğini söylüyorlar. Hayvanlara dönük bu şiddetin başlangıç olduğunu, bu olaylar önlenemezse ilerde insanlara da her tür saldırının beklenmesi gerektiğini ekliyorlar.  Korkudan dışarı çıkamadıklarını, bu tür olaylara tanık olduklarında başlarının belaya girmemesi için görmezden geldiklerini belirterek emniyetin gerekli tedbirleri almasını istiyorlar.

Dilaver DEMİRAĞ
Kaynak: Aforum