26 Temmuz 2011 Salı

Eski JİTEM'ci: Öldürdüğümüz kişi başına "para ödülü" aldık

Ergenekon soruşturması kapsamında Şile'deki mühimmatla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında konuşan itirafçı Özel, JİTEM'de çalıştığını, öldürdüğü kişi başına zarf içinde "ödül" aldığını söyledi. 



İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ergenekon duruşmasında ifade veren sanık Ulaş Özel, kendisine JİTEM Elazığ Bölge Komutanlığı'nda görev verildiğini ve katıldığı operasyonlarda öldürdüğü kişi başına "para ödülü" aldığını söyledi. 



Ergenekon soruşturması kapsamında Şile'de yapılan kazılarda ele geçirilen silahlar ve mühimmatla ilgili olarak açılan davanın dün (25 Temmuz) görülen ilk duruşmasına, tutuklu sanık Özel ile tutuksuz sanıklar Hüseyin Yanç, Okan İşgör ile Yusuf Ethem Akbulut katıldı. Mahkeme, İşgör ile Yanç'ın tutuklanmasına karar verdi, ayrıca İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 1. ve 2. Ergenekon dava dosyalarını istedi. 



CNNTurk'un haberine göre, Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (TKP/ML) üyesiyken itirafçı olduğu açıklanan Özel, ifadesinde şunları söyledi: 



"TİKKO adına faaliyet yürütürken teslim olduktan sonra JİTEM Elazığ Bölge Komutanlığı'nda görevlendirildim. Devlet adına birçok operasyona katıldım. Cezaevinden alınıp üç-dört ay boyunca katıldığım operasyonlarda, öldürdüğümüz kişi başına zarf içinde para ödülü alıyorduk. İstanbul'da görevliyken de kaçırdığımız kişiyi Tunceli'ye götürüp 'Operasyonda yakaladık' diyorduk. Bugüne kadar 35 TİKKO mensubu ile 90'ın üzerinde PKK'linin öldürüldüğü operasyonlara katıldım." 



Radikal gazetesinin haberine göre de, 1999'daki Metris isyanı öncesinde İBDA-C mensuplarıyla 18 ay boyunca cezaevinde kaldığını söyleyen İşgör, istihbaratçılara 400 sayfalık ifade verdiğini söyledi. 

PKK itirafçısı Yanç da generallerin kendileriyle görüştüğünü söyledi ve "Osman Eker Paşa benim babam gibidir. Jandarma Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Açıkmeşe ile de Ankara'da görüştük" açıklamasında bulundu. 



1. Ergenekon davasının ilk duruşması da dün görülmüştü.

Kaynak: Haberlink