8 Mayıs 2011 Pazar

EV İŞÇİLERİ: ARTIK ÇILDIRMAK ÜZEREYİZ

BASINA ve KAMUOYUNA,

Fatıma Aldal, 05.05.2011 tarihinde saat 10.00’da her zaman temizliğe gittiği evden camdan düşerek yaşamını yitirdi. Kader değil, iş cinayetiydi elbet arkadaşımızı aramızdan alan. Fatıma’yı ailesi, biz dostları ve komşularıyla beraber bugün saat 17.30’da Ferhatpaşa mezarlığında torağa verdik.

Can güvenliğimizi sağlamayıp, bizleri yok sayan Çalışma Bakanlığı ve İŞ-KUR yüzünden bir canımızı daha kaybettik. Sendikalı olmak anayasal hak olmasına rağmen, biz bu haktan yararlanamıyoruz. Bizleri “işçi” olarak görmüyorlar. Güvencesizliği bize güvence olarak sunuyorlar.

BAKANLIĞI GÖREVİNİ YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Taciz, aşağılanma, kaba-kör şiddet ve ölüm artık her an, her gün gündemimizde. Artık çıldırmak üzereyiz. Evde, işte, sokakta kısacası yaşamın her alanında her türden saldırıya açık bir konumdayız. Bunu ortak ruhumuz, yani geleceğimiz çocuklarımız bile biliyor.

Yeni Gültekiye’ler ve Fatıma’lar ölmesin. İnsanca yaşam ve çalışma hakkı bizler için bir hayal olmamalı. Artık emeğin de emekçinin de değersiz olmasını istemiyoruz. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nı, Çalışma Bakanlığı’nı ve İŞ-KUR’u görevini yapmaya çağırıyoruz.

CAN GÜVENLİĞİ VE SOSYAL GÜVENCE İSTİYORUZ
GÜLLÜ’LER, HAÇÇE’LER ARTIK SUSMAYACAK
EV İŞÇİSİYİZ, TOZ BEZİ DEĞİLİZ

EV İŞÇİLERİ DAYANIŞMA SENDİKASI GİRİŞİMİ