5 Aralık 2011 Pazartesi

TİB kayıtları gönderdi ama...

Avukat Fethiye Çetin, TİB'in Dink davasının görüldüğü mahkemeye gönderdiği kayıtlar için "İstediğimiz kayıtlar gelmedi" dedi.


Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından açılan davaya bugün Beşiktaş Adliyesi'nde devam ediliyor.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Yasin Hayal ve Erhan Tuncel ile tutuksuz sanık Mustafa Öztürk katıldı. Mahkeme heyeti, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan istenilen kayıtların mahkemeye ulaştığını açıkladı.

Bunun üzerine söz alan Avukat Fethiye Çetin, TİB'den binlerce kayıt geldiğini ancak istediklerin kayıtların ulaşmadığını belirtti. Çetin, sadece olay yeri yakınındaki baz istasyonlarına ait kayıtların geldiğini belirterek, "Baz istasyonları yeteri kadar yüklü olduğu durumda, daha uzaktaki baz istasyonları devreye giriyor. Bu nedenle sadece olay yerindekilerin değil, o bölgedekilerin tamamının gönderilmesini istiyoruz" dedi.

Dink ailesinin avukatları bugün esasa ilişkin görüşlerini, "cinayete giden süreç, cinayet dönemi ve cinayet sonrası" başlıkları altında açıklamaya başladı.

CİNAYETE GİDEN SÜREÇ

Avukatlar, cinayete giden sürece ilişkin önemli verilen içeren Dink'in aşağıdaki yazılarını okudu:

"Verdim Gitti de (11 Ekim 1996)
Ruh Halim (5 Haziran 1998)
Az Buz Değiliz (22 Haziran 2001)
Biraz Dertleşsek mi? (24 Şubat 2006)
İbadet ise Demokratlık (22 Nisan 2006)
Niçin Hedef Seçildim (12 Ocak 2007)
Ruh Halimin Güvercin Tedirliği (19 Ocak 2007) (Öldürüldüğü gün yayınlanan yazısı)"

Avukatlar, mahkemede okudukları yazıların, Dink'i kimlerin hedef seçtiğini açık bir biçimde gösterdiğini belirtti, "Savcıların bu yazıları dikkate alarak, bahsi geçen kişiler hakkında soruşturma açması gerekirdi. Ancak açılmadı. Aile adına bizlerin yaptığı başvurular da dikkate alınmalı" dedi.

Mahkeme, duruşmaya ara verdi.

Kaynak: ETHA