14 Mart 2013 Perşembe

Köylülere Polis Müdahalesi: 15 Gözaltı


Antalya’da, hükümetin belirlediği rayiç bedelleri yüksek buldukları için günlerdir eylem yapan ve bu sabah da Antalya- Isparta karayolunu trafiğe kapatan 2B hak sahiplerine polis sert şekilde müdahale etti. 15 kişi gözaltına alındı.

Hükümetin belirlediği rayiç bedelleri yüksek buldukları gerekçesiyle bir aydır eylem yapan Antalya’daki 2B hak sahipleri, bu sabah yine Antalya- Alanya Karayolu üzerindeki Aksu Kavşağı’nda toplandı.

BirGün'ün haberine göre yolu kapatmaya çalışan köylüler, kendilerine izin vermeyen çevik kuvvet ekiplerinden seraların arasına girerek kurtuldu. Yola inerek kaldırım taşı, beton direk ve çöp konteynerleriyle barikat kurmaya çalışan eylemcilere polis tarafından sert müdahale edildi.

Yaklaşık 3 kilometre yürüyen köylülere, Aksu İlçesi girişinde yolu kalkanlarla kesen polisler saldırdı. Yola oturmak isteyen kadınlar, uyarıların ardından karga tulumba yoldan kaldırıldı.

Müdahaleyi sertleştiren polis, 15 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 15 kişinin serbest bırakılması için Aksu Belediyesi'ne kadar yürüyen köylülerin bekleyişi sürüyor.

Yandaşa bir yurttaşa dört

CHP Milletvekili Gürkut Acar Antalya’da 2B arazilerinin fiyatlandırılmasında AKP’nin yandaşlarını koruduğunu söyledi. Acar, TBMM’de 2B arazilerinin satışı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Acar, "Fiyatların en düşük olduğu yerlerin, AKP'li bir milletvekiliyle bağlantısı olmasını tesadüfle açıklamak mümkün değildir. Siz partililere, yandaşlara 1, vatandaşa 4 derseniz vatandaş da isyan eder" diye konuştu. CHP Milletvekili Acar, AKP’li Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'nin rayiç bedelleri düşük belirlenen 4 köyle bağlantısı olduğunu iddia ederek, "Alaylı, Kurşunlu, Güloluk ve Murtana köylerinde belirlenen metrekare başına fiyatlar, 5 ila 20 TL arasında değişiyor. Fiyatların en düşük olduğu yerlerin AKP'li bir milletvekiliyle bağlantısı olmasını tesadüfle açıklamak mümkün değildir. O zaman bu fiyat her bölgede geçerli olsun. Herkes alsın arazileri. Siz partililere, yandaşlara 1, vatandaşa 4 derseniz vatandaş da isyan eder" dedi.

Kaynak: Haberlink