13 Mart 2013 Çarşamba

"Avcılar'daki Transfobik Saldırılar Can Almaya Başladı"


LGBT Örgütleri Avcılar’da trans kadın Seda’nın darp edilmesi ve sonrasında ölmesi nedeniyle yaptıkları basın açıklamasında “Biz bu oyunu gördük! Seyirci Kalmayacağız!” dedi.

LGBT Örgütleri Avcılar’da trans kadın Seda’nın darp edilmesi ve sonrasında ölmesi nedeniyle yaptıkları basın açıklamasında “Biz bu oyunu gördük!  Seyirci Kalmayacağız!” dedi.

İstanbul Avcılar’daki Meis Sitesi yakınlarında beş gün önce darp edilmiş bir şekilde bulunup Bakırköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan trans kadın Seda 10 Mart Cuma günü yaşamını yitirmişti.

Hebun Diyarbakır LGBTT Derneği, Kadın Kapısı, Kaos GL Derneği, Lambdaistanbul Derneği, İstanbul LGBTT Derneği, Pembe Hayat LGBTT Derneği, Siyah Pembe Üçgen Derneği ve SPoD  LGBT imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Nefret çığırtkanlıklarının polis tarafından ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmesi, sonrasında aynı polisin fuhuş suç olmadığı halde ve Meis Sitesinde oturan translara fuhuş yaptıkları gerekçesiyle gözaltı ve sonrasında kabahatler kanuna göre para cezaları kesilmesi, evlerinin mühürlenmesi Avcılar’daki trans kadınları açık hedef haline getirdi.  

“Meis Sitesindeki transfobik saldırılar can almaya başladı. ‘Avcılar’da travesti istemiyoruz’ diyerek başlayan süreç bir trans kadının canını aldı!

“Trans cinayetleri politik cinayetlerdir. Katilleri Biliyoruz! Katiller sadece; silahı, bıçağı tutanlar değildir. Katil, trans bireyleri temel hak ve özgürlüklerinden mahrum bir şekilde yaşamaya zorlayan sistemdir. Bu sorunları çözmek için çaba göstermeyen ve bu cinayetlere sessiz kalan, yasal düzenlemeler yapmayan yetkililer de kişiler de katildir!”

Kaynak: Bianet