Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nde üç günde 16 belgesel film gösterilecek. Filmler kaybolan kültürel ve biyolojik çeşitlilik, GDO'lar, nükleer santraller, çarpık büyüyen şehirler gibi konuları ele alıyor. Gösterimler ücretsiz.
Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarımdan enerjiye, ekonomiden madenciliğe, aktivizmden ekoköylere, tasarım ve üretimden iş dünyasına her alanın yeniden biçimlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla İstanbul'da bir mini festival düzenliyor.
Üç gün sürecek Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nde 16 belgesel ve çeşitli kısa filmler gösterilecek. Farklı konuların ele alındığı belgesellerin ortak paydası festivalin varoluş nedenleriyle örtüşüyor: "mekanik ve parçalanmış bir dünya görüşünü" ve bu görüşün ürünü olarak değerlendirilen "yaşamı tüketen sistemi" görünür kılmak.
Festivalin belgesellerinde, kaybolan kültürel ve biyolojik çeşitlilik, genetiği değiştirilmiş organizmalar, nükleer santraller, madencilikle değişen coğrafyalar ve hayatlar, hastalıklı büyüyen şehirler, ekonomiler, endüstriyel yaşamın yarattığı sorunlar ve bunlara karşılık yeni düşünce biçimleriyle dünyanın her köşesinde ortaya çıkan dönüşüm hareketleri yansıtılıyor.
16 belgesel, iki mekân
Festivalde ikisi Türkiye'den, 14'ü farklı ülkelerden gelen belgesel yapımlar orijinal dillerinde, Türkçe altyazıyla gösterilecek. Filmler arasında Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir, Sudaki Suretler, Mutluluğun Ekonomisi, Vahşi Işık: Ruh Eylemle Buluşunca, Güneş Kraliçesi: Arılar Bize Ne Anlatıyor da bulunuyor.
Festival programında bazı filmlerin ardından yapılacak söyleşiler ve müzikal etkinlikler de yer alıyor. Korhan Gümüş, Senem Tüfekçioğlu ve Açık Dergi programcıları söyleşilerde yer alacak konuklar arasında.
Gösterimler Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Pera Müzesi olmak üzere iki mekânda gerçekleşecek ve herhangi bir ücret ödemeden izlenebilecek. Festival 2-4 Aralık arasında üç gün sürecek.
Festivaldeki filmler hakkında bilgi için tıklayınız.
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nin programı için tıklayınız.
Kaynak: Bianet