10 Eylül 2014 Çarşamba

BELTAŞ İşçileri 13 Gündür Grevde

BELTAŞ işçilerinin üç yıldır süren sendika ve taşeron karşıtı mücadelesinin ardından bu kez 239 işçinin işten atılmasıyla grev süreci başladı. Grevin 13. günündeki işçiler hem eli sopalı sivillerin hem de polisin saldırısına uğradı.


Beşiktaş'taki park ve bahçelerin düzenlenme işlerini yürüten BELTAŞ işçileri, işleri ve sendikal hakları için tekrar direnişe geçti.

Sendikal haklarını mahkeme kararıyla kazanan ve Beşiktaş Belediye’siyle Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başlayan 239 işçi bu kez de işten çıkarıldı. Bunun üzerine grev kararı aldılar.

13 gündür grevde olan işçiler Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nda da sürekli olarak oturuyor ve neden direndiklerini anlatıyorlar.

Geçen Pazar günü Beşiktaş Belediyesi’nin parkları temizlemek için tuttuğunu söylediği, kim olduğu bilinmeyen ve ellerinde sopalar olan kişilerin, ardından da çevik kuvvet polisinin saldırısına uğradılar.

Belediye ise durumdan işçileri ve işçilerin üyesi olduğu Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş sendikasını sorumlu tutuyor.

Kaynak: Bianet

* Haberin detayları için tıklayın.