22 Ağustos 2010 Pazar

Başbakan Yargıyı Hiçe Saydı

Rize İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararı sonrası, Rize’de bulanan kitle örgütleri siyasi parti temsilcileri ortak bir açıklama yaptı. “Başbakan, memleketi Rize’de yargı süreci devam eden İkizdere Cevizlik hidroelektrik santralinin açılışını yaparak hem yargıyı hiçe saymıştır hem de bölgemizde çalışmalarını sürdüren firmaları cesaretlendirmiştir hem de hemşehrilerinin geleceğini yok saymıştır"

ÖDP İl Başkanı Yaşar Aydın, Emek Partisi Fındıklı İlçe Örgütü Başkanı Yaşar Çevratoğlu, Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Ercan Özay, İHD Rize Temsilcisi Günay Karafazlı, ÇGD üyeleri, Tek Gıda-İş Sendikası Pazar Melyat Çay fabrikası İşyeri Temsilcisi Metin Posta adına yapılan ortak açıklamada, “Başbakan, memleketi Rize’de yargı süreci devam eden İkizdere Cevizlik hidroelektrik santralinin açılışını yaparak hem yargıyı hiçe saymıştır hem de bölgemizde çalışmalarını sürdüren firmaları cesaretlendirmiştir hem de hemşehrilerinin geleceğini yok saymıştır.

Rize İdare Mahkemesi’nin aldığı bu kararı Başbakana yönelik yargının bir tokadı olarak değerlendiriyoruz” denildi.

Açıklamada bölge halkına da seslenilerek, “Gelin birlikte mücadele edelim.Yaşam alanımız olan sularımıza el koyuyorlar. HES’ler yaşamı katlediyor. Biz yöre insanları olarak buna karşıyız. Başbakan açılışını yaptığı gün Cevizlik HES regülatörünün su tutan kapakları açılarak dereye su verilmiştir. Başbakan gittikten sonra kapaklar kapatılarak derenin suyu yeniden alınmış ve dereler kurumuştur. Dereye yeterince su bırakılıyor iddiası yalandır.

Bu santrallerin bir enerji kaynağı olduğu iddiası yalandır. Bölge halkı olarak suyun ticarileştirilmesine kesinlikle karşıyız. Bölge halkını daha duyarlı olmaya çağırıyor geleceğimizin yok edilmesine karşı hep birlikte mücadeleye devam diyoruz” çağrısı yapıldı.

Kaynak: Evrensel